Overslaan en naar de inhoud gaan
Homepage

Exploring a better tomorrow

We verkennen. Gedreven door onze passie voor wetenschap. Gesterkt door onze unieke infrastructuur. We tasten grenzen af. We breiden onze kennis in diverse nucleaire domeinen continu uit. Hoeveel richtingen we ook verkennen, we hebben steeds hetzelfde doel voor ogen: innovatieve toepassingen ontwikkelen voor de maatschappij. Waarom streven we dat doel na? Omdat we ervan overtuigd zijn dat we met een van de kleinste elementen op aarde – het atoom – een groot verschil kunnen maken. Nu en in de toekomst.

Ontdek meer over SCK CEN

Meest recente nieuws

SCK CEN - In de ban van Tsjernobyl (2020)
13 mei '20

‘In de ban van Tsjernobyl’: SCK CEN’s TV-tip toegelicht

Net als vele Vlamingen keek ook SCK CEN reikhalzend uit naar de documentaire ‘In de ban van Tsjernobyl’. In die documentaire liet journalist en Ruslandkenner Jan Balliauw de Canvas-kijkers de kernramp van Tsjernobyl opnieuw beleven vanuit de ogen van o.a. de befaamde ‘duikers’ (Aleksej Ananenko), een lokale partijfunctionaris (Sergei Parasjin) en nabestaanden (Oleg, zoon van Viktor Broechanov, directeur van de kerncentrale). Zoals het gepassioneerde onderzoekers betaamt, legt SCK CEN enkele uitspraken spreekwoordelijk onder de microscopische loep.

Meer nieuws

Gezondheid

Van kankeronderzoek tot de impact van radioactiviteit op het lichaam: het onderzoek van SCK CEN kent geen grenzen.

Milieu

SCK CEN werkt aan tal van toepassingen om mens en milieu, nu en in de verre toekomst, te beschermen tegen ioniserende straling.

Maatschappij

Elk onderzoek van SCK CEN heeft een maatschappelijke meerwaarde, maar in één specifiek domein is de maatschappij zelf het onderzoeksobject.

Materialen

Dankzij zijn kennis over materiaalveroudering voorspelt SCK CEN accuraat hoe materialen zich in een kernreactor (zullen) gedragen.

Technologie

SCK CEN stimuleert innovatie in kerntechnologie op verscheidene manieren.

Veiligheid

Veiligheid is prioriteit, stralingsbescherming is het sleutelwoord. SCK CEN meet, monitort en analyseert.

SCK CEN Academy

SCK CEN Academy: kwestie van kennis opdoen én delen

Vooruitgang boeken door onze wetenschappelijke nieuwsgierigheid te laten zegevieren. Dat is de filosofie van ons onderzoekscentrum. Dat leidt tot doorbraken, maar we maken pas écht een verschil door onze kennis ook met anderen te delen. Daarom biedt SCK CEN met zijn academie een uitgebreide waaier aan opleidingen, trainingen en cursussen aan.
Ontdek ons aanbod