Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan je bezoek aan SCK CEN

2022_Routebeschrijving-SCKCEN

Routebeschrijving SCK CEN Mol

Plan je een bezoek naar onze technische site in Mol? Navigeer via je GPS dan naar "Gravenstraat, Dessel" om de slagbomen te ontwijken.

Download het routeplan.

Bezoekers en leveranciers externe perimeter

In het belang van jou en onze beveiliging gelden er strikte toegangsprocedures voor bezoekers en leveranciers. Wanneer je bij het SCK CEN in Mol een vergadering of presentatie moet bijwonen binnen de externe perimeter of moet leveren in het magazijn of op een werf, geldt volgende procedure.

 1. Je meldt je tussen 8.30 uur en 17.30 uur aan de hoofdingang. Je vermeldt je naam, de reden van je bezoek en de naam van je contactpersoon. Daarna wordt je identiteit gecontroleerd op basis van je identiteitskaart of internationaal paspoort. Na een controle van de reden van je bezoek, ontvang je een bezoekersbadge. Indien je ook een gecontroleerde of bewaakte zone bezoekt, ontvang je ook een dosismeter.
 2. De medewerker van het SCK CEN waarmee je hebt afgesproken, pikt je op aan de hoofdingang waarna je onder zijn of haar begeleiding het domein betreedt om te vergaderen of te leveren.
 3. Je draagt de bezoekersbadge steeds zichtbaar boven je kleding. De medewerker van het SCK CEN, die je tijdens het bezoek begeleidt, ondertekent een document wanneer je het domein verlaat.
 4. Je geeft bij het verlaten van het domein het ondertekende document, de bezoekersbadge en eventueel de dosismeter opnieuw af aan de hoofdingang, waarna je je identiteitsdocumenten terugkrijgt.

Bezoekers interne perimeter

Voor interne perimeters op het domein gelden bijkomende controles en striktere toegangsregelingen. Om voor een specifieke opdracht toegang te krijgen tot deze zones, moet je onderstaande stappen doorlopen:

 1. Laat ons uiterlijk één maand voor je bezoek weten dat een bezoek gewenst is - stem met je contactpersoon binnen SCK CEN af of hij/zij het nodige opvolgt en wat jij daarvoor kan doen. Indien je in het buitenland verblijft, dien je een termijn van 3 maanden te respecteren.

   
 2. SCK CEN maakt een aanvraagformulier voor jouw bezoek over aan het FANC, het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle. Dit agentschap onderzoekt of je de interne perimeter mag betreden.

   
 3. Indien je goedkeuring krijgt, meldt je je op de afgesproken datum tussen 8.30 uur en 17.30 uur aan de hoofdingang. Je vermeldt je naam, de reden van je bezoek en de naam van je contactpersoon. Daarna wordt je identiteit gecontroleerd op basis van uw identiteitskaart of internationaal paspoort. Na een controle van de reden van je bezoek, ontvang je een bezoekersbadge. Indien je ook een gecontroleerde of bewaakte zone bezoekt, ontvang je ook een dosismeter.

   
 4. De medewerker van SCK CEN waarmee je hebt afgesproken, pikt je op aan de hoofdingang waarna je onder zijn of haar begeleiding het domein en de nucleaire zones kan betreden.

   
 5. Je draagt de bezoekersbadge steeds zichtbaar boven uw kleding. De medewerker van het SCK CEN, die je tijdens het bezoek begeleidt, ondertekent een document wanneer je het domein verlaat.

   
 6. Je geeft bij het verlaten van het domein het ondertekende document, de bezoekersbadge en eventueel de dosismeter opnieuw af aan de hoofdingang, waarna je je identiteitsdocumenten terugkrijgt.

Externe werknemers op het SCK CEN

Om als externe werknemer op het domein van het SCK CEN werken te mogen uitvoeren, verwachten we de nodige kennis over de wettelijke veiligheidsvoorschriften en het reglement voor derden en om document E – verklaring reglement voor derden in te vullen.

Vul samen met je arbeidsgeneesheer tijdig een aantal formulieren in. Indien je geen arbeidsgeneeskundig toezicht hebt, mag je onze medische dienst contacteren.

Veiligheidstest

Afhankelijk van de werken die je moet uitvoeren, organiseren we een informatiesessie met verschillende inhoudelijke modules. Alle modules vind je in onze veiligheidsanimaties.

Om te controleren of jij de informatie goed begrijpt, moet je een test afleggen aan de hoofdingang. We verwachten een minimumscore van 70 procent. Je herhaalt deze test jaarlijks. 

Als je de test met succes hebt afgelegd en alle toegangsmodaliteiten zijn vervuld, wordt een badge aangemaakt. Deze badge draag je steeds zichtbaar boven je kleding wanneer je je op het domein bevindt. Wanneer je het domein verlaat, geef je deze badge opnieuw af aan de hoofdingang.

Universiteiten en hogescholen

Voor studenten aan universiteiten en hogescholen voorzien we een bezoek op maat, aangepast aan de richting en achtergrondkennis.

Je moet een bezoek altijd tijdig aanvragen. Uiteraard gelden er aantal toegangsregels op een nucleair domein. Indien je een bezoek wenst af te spreken, contacteer je het best het team van SCK CEN Academy.

Voor algemene bezoeken kan je vanaf maart 2022 terecht bij Tabloo, het bezoekers- en ontmoetingscentrum over radioactiviteit en radioactief afval, inclusief een interactieve expositie over nuclear onderzoek.

Lakehouse (2013)

Toegang Lakehouse

De toegang tot het Lakehouse is vrij voor bezoekers. Dit conferentiecenter, guesthouse en restaurant ligt volledig buiten het beveiligde domein. Je bereikt het Lakehouse via de weg rechts van de hoofdingang.

Wettelijke feestdagen & collectieve sluitingen

 • 1 januari - Nieuwjaar
 • 1april - Paasmaandag
 • 1 mei - Dag Van de Arbeid
 • 9 t/m 10 mei - O.L.H. Hemelvaart + Collectieve sluiting
 • 20 mei - Pinkstermaandag
 • 15 juli t/m 2 augustus - Collectieve sluiting
 • 15 t/m 16 augustus - O.L.V. Hemelvaart + Collectieve sluiting
 • 1 november: Allerheiligen
 • 11 november: Wapenstilstand
 • 25 december t/m 31 december - Collectieve sluiting

Stuur ons een bericht

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina