Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • SCK CEN - Smartphones als ‘toevallige dosimeters’ (2021)
  14 juli '21

  Smartphones zijn ‘toevallige dosimeters’

  Smartphones kunnen bij radiologische incidenten dienen als ‘toevallige dosimeters’. Door de weerstanden erin uit te lezen, kunnen onderzoekers achteraf de individuele, opgelopen stralingsdosis nauwkeurig vaststellen. Dat blijkt uit een grootschalig experiment van het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN. “Dat is van groot belang om – bij blootstelling aan hoge dosissen door een accidentele situatie – meteen medische hulp te bieden”, beklemtoont Olivier Van Hoey, dosimetrie-expert bij SCK CEN.

 • Roger-Van-Geen
  08 juli '21

  Thomas Cocolios ontvangt leerstoel “Roger Van Geen”

  Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en het Fonds de la Recherche Scientifique-FNRS (F.R.S.-FNRS) kennen de leerstoel “Roger Van Geen” toe aan Thomas Cocolios, professor bij KU Leuven. Deze tweejaarlijkse prijs is een initiatief van SCK CEN en beloont dit jaar de carrière van Cocolios op het vlak van kernfysica en nucleaire geneeskunde.

 • SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2021)
  08 juli '21

  Lees het gloednieuwe jaarrapport ‘Hoogtepunten 2020’ van SCK CEN

  Met trots presenteert SCK CEN zijn gloednieuw jaarrapport ‘Hoogtepunten 2020’! Deze editie staat in het teken van ‘patronen doorbreken’. Hoe wetenschappers dat begrip al van oudsher omarmen en hoe ‘breuken’ tot wetenschappelijke doorbraken leiden. Veel leesplezier!