Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • hades renovatie schacht
  02 december '21

  Onderzoekslab HADES weer volledig toegankelijk

  Het voorbije anderhalf jaar liet EURIDICE een grondige renovatie uitvoeren van schacht 1, de oudste toegangsschacht tot het ondergrondse laboratorium HADES. Die werken zijn nu achter de rug. Onlangs werden de nieuwe ophaalinstallatie, het ophaalgebouw en de gerenoveerde schacht opnieuw in gebruik genomen. Met de renovatie verzekeren SCK CEN, EURIDICE en NIRAS en de toegankelijkheid van HADES voor de komende decennia.

 • noodplanoefening 16 november 2021
  29 oktober '21

  Noodplanoefening op dinsdag 16 november

  Op 16 november zal je de alarmen op SCK CEN horen afgaan. Die dag houdt SCK CEN namelijk haar tweejaarlijkse noodplanoefening met de federale overheidsdiensten in de voormiddag.

  De oefening is een samenwerking met het Nationaal Crisiscentrum van de Regering (NCCN). Hiermee testen we onze noodprocedures en de werking tussen de Noodplankamer en de Evaluatiecel van het NCCN.

  Tijdens de oefening zal de hinder beperkt blijven tot het geluid van de alarmen.

 • SCK CEN - Hoge Gezondheidsraad (2021)
  25 oktober '21

  SCK CEN-experten niet akkoord met rapport Hoge Gezondheidsraad

  Wetenschappelijke integriteit aangetast

  De drie experten die het rapport van de Hoge Gezondheidsraad weigerden te onderschrijven, werken bij het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN. De reden hiervoor is dat hun wetenschappelijke integriteit en onafhankelijkheid werd aangetast. Zo klinkt het bij het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN.