Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • 2022_SCKCEN_MYRRHA-maquette
  28 september '22

  Bouw van MYRRHA’s startpunt in de startblokken

  Van 29 september tot 28 oktober 2022 loopt er een openbaar onderzoek voor de bouw van MINERVA. MINERVA is het startpunt van MYRRHA’s deeltjesversneller. Met het MYRRHA-project wil het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN een reeks aan maatschappelijke uitdagingen tackelen. Iedereen kan het dossier – met o.a. de ambitie en technische plannen – inkijken op het gemeentehuis van Mol.

 • SCK CEN - Lancering Pantera (2022)
  22 september '22

  IBA en SCK CEN lanceren Pantera

  Pantera is een joint venture voor de productie van actinium-225

  IBA (Ion Beam Applications S.A., EURONEXT), de wereldleider in deeltjesversnellertechnologie, en het Belgische nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN kondigen met trots de naam van hun nieuwe joint venture aan: Pantera SA/NV. Die joint venture geeft nieuwe perspectieven, en daarmee nieuwe hoop, aan kankerpatiënten. Zoals eerder aangekondigd in het strategische R&D-partnerschap mikt die nieuwe onderneming op een grootschalige productie van de radio-isotoop actinium-225, een van de meest belovende alfastralers in de strijd tegen kanker. Door naar een grootschalige productie te werken, helpt Pantera de toekomstige, innovatieve kankertherapie met actinium-225 breed toegankelijk te maken.

 • SCK CEN - Boeklancering Op weg naar een duurzame toekomst (2022)
  09 september '22

  Over moderne technologiegelukjes met wortels in de jaren ‘50

  Historicus lanceert boek over Belgisch atoomtijdperk

  België is een prominente speler op het nucleaire wereldtoneel. Hoe heeft het die hoofdrol kunnen bemachtigen? Dat ontdekken lezers in Op weg naar een duurzame toekomst. Dat gloednieuwe boek vertelt de ontstaansgeschiedenis van het Belgische atoomtijdperk en het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN in het bijzonder. Auteur Geert Vanpaemel serveert die geschiedenis op een meeslepend bedje van politieke en maatschappelijke veranderingen. Een blik op het verleden dat ons een toekomst bood.