Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • Het woord 'Hoogtepunten 2023' hangend aan draden in een museum van krantenknipsels.
  11 juni '24

  SCK CEN werpt licht op sprekende prestaties van 2023

  Herbeleef 2023 met het gloednieuwe jaarrapport ‘Hoogtepunten’

  Met trots presenteert SCK CEN zijn gloednieuw, digitaal jaarrapport ‘Hoogtepunten 2023’! Deze editie is meer dan een verslag van cijfers en resultaten. Het is een reis door de contrasten van succes en uitdaging, maar vooral een reis met een nieuw licht op onze wereld. Veel leesplezier!

 • 20231129_SCKCEN_CRF_5
  28 mei '24

  Ontdek een nieuwe dimensie van kankerbestrijding

  SCK CEN lanceert podcast over Targeted Radionuclide Therapy 

  Ontdek een nieuwe dimensie van kankerbestrijding met de Engelstalige podcast van SCK CEN: ‘R.E.A.C.T. – Radionuclide Enables Alternative Cancer Treatment’. Die podcast verkent de kracht van atomen en hun potentieel om kankerbestrijding voorgoed te herdefiniëren. Luister mee en verdiep je in grensverleggend onderzoek met hoopvolle perspectieven. De eerste aflevering staat nu – tijdens de European Cancer Week – online! 

  Surf snel naar Spotify en beluister de podcast.

 • SCK CEN - Nerdland Festival (2024)
  17 mei '24

  Onderzoek op Nerdland de kernenergie van de toekomst

  Nerdland Festival keert terug! Op 24, 25 en 26 mei toveren Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel het Provincieel Domein Puyenbroeck opnieuw om tot het grootste openlucht wetenschapsfestival van ons land. Met shows, experimenten en proefjes, virtual reality, curiosa en vooral: vééél wetenschap. 

  En ook wij, SCK CEN, zijn weer van de partij! Mis ons 'Bubble House' niet en boek nog snel je ticket voor Nerdland Festival!

  Je onderzoekt er - samen mét ons - hoe we kernenergie klein, nóg veiliger en duurzaam kunnen maken. [Tip: 'Speedy Bubbles', standnummer 12 in Space & Robots-zone].