Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • 20240214_SCK-CEN-x-CRM-Group---SMELD
  13 februari '24

  Nucleaire smeltoven krijgt ook groen licht van Europa

  SCK CEN en CRM Group stimuleren met nucleaire oven circulaire economie in ontmanteling 

  De Europese Commissie zet het licht definitief op groen voor de Belgische, nucleaire smeltoven voor onderzoek. Die oven zal een circulaire economie in nucleaire ontmanteling bevorderen, omdat het méér metaal een tweede leven kan bezorgen dan de huidige smeltingstechnieken toelaten. “De Europese beslissing herbevestigt het maatschappelijke belang van ons project”, klinkt bij het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN en de onderzoeksinstelling Centre de Recherches Métallurgiques (CRM Group). 

 • SCK CEN - Lancering Pantera (2022)
  13 februari '24

  PanTera tekent overeenkomst met Bayer voor de levering van actinium-225

  Overeenkomst wijst op de unieke capaciteit van PanTera om radiofarmaceutische sector te ondersteunen en nieuwe kankerbehandelingen tot bij de patiënt te brengen

  PanTera, de Belgische joint venture opgericht door IBA en SCK CEN om de grootschalige productie van alfastralers veilig te stellen, kondigt vandaag aan dat ze een contract met Bayer ondertekende voor de levering van actinium-225. De leveringen starten vanaf de tweede helft van 2024.

 • SCK CEN - Documentaire Sarah Baatout (2024)
  12 februari '24

  Sarah Baatout schittert als STEM-rolmodel in gloednieuwe documentaire

  ‘Nieuwslezer worden of een zoo in Afrika openen, dat was mijn droom als 22-jarige vrouw.’ Met die levendige woorden en een stralende lach betreedt Sarah Baatout het scherm in 'Électrons Libres'. Die bruisende documentaire van Safia Kessas werpt een blik op het leven van Sarah en vijf andere inspirerende Europese vrouwen in de wetenschap. Tijdens de Avant Première op 8 februari wisten ze het publiek te betoveren met hun verhaal. Vanavond beloven ze hetzelfde te doen, rechtstreeks in jouw huiskamer. Stem om 21u20 af op La Trois en laat je inspireren.

  Op 11 februari vieren we de Internationale Dag van Vrouwen in de Wetenschap. We zijn trots op onze fantastische vrouwelijke collega’s, die elk in hun functie bijdragen aan de vooruitgang van de mensheid. Jullie zijn een bron van inspiratie. 🌟👩‍🔬 #WomenInSTEM #IDWGS2024