Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • SCK CEN - MYRRHA Mijlpaal protonen (2020)
  29 december '20

  Opnieuw MYRRHA-primeur: ‘Op volle kracht nieuwe ontwikkelingsfase in’

  In de zomer berichtten we nog over de eerste versnelling van MYRRHA’s protonenbundel, een belangrijke stap in de bouw van deze unieke onderzoeksreactor. Zopas tilden onze onderzoekers dat resultaat naar een nog hoger niveau: voor het eerst bracht de Radio Frequency Quadrupole (RFQ) een protonenbundel voort aan de exact vereiste voorwaarden om de deeltjesversneller aan te drijven. “Een mijlpaal waar we 6 jaar lang naartoe gewerkt hebben, een doorbraak die het resultaat is van internationale samenwerkingen,” aldus Hamid Aït Abderrahim, directeur van MYRRHA en adjunct-directeur-generaal van SCK CEN.

 • SCK CEN - Prijzenregen (2020)
  23 december '20

  SCK CEN-onderzoek valt in de prijzen

  SCK CEN-onderzoekers laten ver buiten de site van zich horen, ook de jongste telgen. Maar liefst 9 wetenschappers die hun onderzoek bij SCK CEN hebben uitgevoerd, vielen de voorbije maand in de prijzen. Proficiat! “We zijn trots op hen, des te meer omdat SCK CEN Academy aan de wieg van dit nucleaire talent stond”, aldus Michèle Coeck, hoofd van SCK CEN Academy.

 • 2020 SCK CEN Barometer PISA RADONORM
  17 december '20

  Lancering SCK CEN Barometer 2020: wat denken Belgen van stralingsrisico’s en toepassingen van nucleaire technologie?

  Sinds 2002 onderzoekt SCK CEN de perceptie van stralingsrisco’s en de houding van de bevolking tegenover nucleaire technologieën. Het belangrijkste onderzoeksinstrument daarvoor is de “SCK CEN Barometer”, een grootschalige, tweejaarlijkse opiniepeiling onder de Belgische bevolking. De bevraging van de nieuwste barometer – die van 2020 – loopt sinds kort.