Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • SCKCEN - Highlights (2020)
  12 oktober '20

  Ons gloednieuw jaarrapport is er!

  SCK CEN stelt een nieuw jaarrapport voor met de hoogtepunten van 2019. Hierin verzamelden we een aantal sprekende voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen in de domeinen waarin SCK CEN werkzaam is.

 • SCKCEN - RadoNorm (2020)
  21 september '20

  Grootste Europese studie voor stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

  56 partners uit 26 verschillende landen onderzoeken de effecten van chronische blootstelling aan dosissen radon en andere natuurlijke radionucliden op mens en milieu. Het ultieme doel is om het risicomanagement te verbeteren en zo het risico op kanker te verminderen. De consortiumpartners wijden een onderzoeksbudget van 22 miljoen euro aan het H2020-project, genaamd RadoNorm. “Dat maakt het project meteen tot de grootste en meest uitgebreide Europese studie over dat thema ooit. We zijn trots om vanuit SCK CEN onze schouders hieronder te mogen zetten”, klinkt het bij de betrokken onderzoekers van SCK CEN en tevens een van de drijvende krachten achter het project.

 • \\scksrv1\mpr\MEDIA\PHOTO\Klaas De Buysser\20190208 SCK
  17 juli '20

  MYRRHA-protonen met succes versneld

  Het MYRRHA-project heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De onderzoekers zijn erin geslaagd om een protonenbundel voor het eerst bij SCK CEN te laten versnellen in de pas aangesloten radiofrequentie quadrupool (RFQ). De RFQ maakt deel uit van de deeltjesversneller die de subkritische onderzoeksreactor zal aandrijven. “Dit is een belangrijke stap in de realisatie van het MYRRHA-project,” zegt Hamid Aït Abderrahim, directeur van MYRRHA en adjunct-directeur-generaal van SCK CEN.