Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Filter op:
 • SCK CEN - IAEA - Closing session (2023)
  02 oktober '23

  'De sleutel tot technologische innovatie? Innovatie in publieke interactie'

  In de schijnwerpers: de inzichten van Peter Baeten tijdens het Scientifc Forum 2023 van het IAEA over 'Nuclear Innovations for Net Zero'

  Tijdens het Scientifc Forum 2023 van het IAEA over 'Nuclear Innovations for Net Zero (Nucleaire innovaties voor klimaatneutraliteit)' kwamen wereldleiders bijeen om de onmiskenbare gevolgen van de klimaatverandering, en de rol van kernenergie bij de bestrijding ervan te bespreken. Onder de aanwezigen beklemtoonde Peter Baeten, directeur-generaal van het Belgische nucleaire onderzoekscentrum (SCK CEN) het belang van menselijk kapitaal om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden en maatschappelijke acceptatie te bevorderen.

 • 20230926_SCKCEN-BR3_BiologicalShield
  27 september '23

  Nucleair afval in België: een verhaal van pionierschap en duurzaamheid

  Recyclagementaliteit van SCK CEN bij ontmanteling BR3 is internationaal voorbeeld

  Ons Belgenland wordt vaak gevierd om chocolade, wafels en historische cultuur, maar is stilaan ook wereldleider geworden in een heel ander gebied: het beheer van nucleair afval. Met onze unieke expertise in het conditioneren, declassificeren en recycleren van radioactief afval, is België dankzij SCK CEN een lichtend voorbeeld van hoe veiligheid, innovatie en duurzaamheid samen komen om één van de meest dringende uitdagingen van ons tijdperk aan te pakken.

 • SCK CEN - IAEA (2023)
  26 september '23

  IAEA herbevestigt SCK CEN als internationaal rolmodel

  IAEA erkent SCK CEN opnieuw als ICERR voor onderwijs, opleiding en R&D

  Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft SCK CEN opnieuw de prestigieuze ICERR-erkenning toegekend. Die hernieuwde erkenning herbevestigt de belangrijke rol van het onderzoekscentrum in het wereldwijde landschap van nucleaire wetenschap en technologie. Het label werd officieel overhandigd door Rafael Mariano Grossi, directeur-generaal van het IAEA, tijdens de 67e General Conference in Wenen.