Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleidingen op maat voor professionals

Stralingsbescherming, materiaal onderzoek, reactortechnologie, nucleaire veiligheid, nucleaire ontmanteling,… SCK CEN heeft een uitgebreid R&D-programma: dat levert heel wat kennis, vaardigheden en competenties op. We delen onze opgedane ervaring in elk van onze onderzoeksdomeinen graag met de buitenwereld. Denk daarbij aan elke professional die op de werkvloer (on)rechtstreeks met radioactiviteit te maken krijgt, zoals werknemers uit de nucleaire industrie of de medische sector, maar ook collega-onderzoeksorganisaties en overheidsinstellingen. Afhankelijk van de noden en behoeften werken we voor iedereen opleidingen op maat uit.

Onze opleidingen zijn modulair en afgestemd op de behoeften van de cursisten. Jij bepaalt de inhoud, de duur, het niveau, de taal (NL, EN, FR), locatie etc.

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw voorkeuren op maat te bekijken.

SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

Een mix tussen theorie, praktijk en bezoeken

De gepersonaliseerde opleiding kan bestaan uit theoretische lessen, praktische oefeningen en lezingen, aangevuld met bezoeken aan nucleaire laboratoria of de installaties van SCK CEN. We werken steeds een programma uit waarmee cursisten hun verworven kennis kunnen verrijken en illustreren met toegepaste praktijk.Een minimum van 7 deelnemers is vereist om een specifieke cursus op maat te organiseren. Om tegemoet te komen aan individuele aanvragen organiseert de SCK CEN Academy ook ‘open opleidingen, waarvoor het programma op voorhand al vastligt.

Ontdek hier alle info over de open opleidingen.

Inhoudelijke mogelijkheden

De SCK CEN Academy ontwikkelt en organiseert cursussen in alle R&D-domeinen waarin het actief onderzoek voert. Standaard onderwerpen zijn:

Heb je specifieke inhoudelijke wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw voorkeuren op maat te bekijken.

SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

Docenten

Docenten en begeleiders van de SCK CEN Academy zijn topwetenschappers en –technici met een brede ervaring in de domeinen waarin ze lesgeven. Naast de vereiste wetenschappelijke en technische expertise besteden ze ook speciale aandacht aan hun competenties als docent. Elke lesgever nam deel aan een ‘learning facilitor’-opleiding om didactische en opleidingsvaardigheden aan te scherpen en de effectiviteit van hun opleidingen te vergroten.

SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

Technische bezoeken

Volgende technische installaties van SCK CEN kunnen, onder andere, worden bezocht in aanvulling op de theoretische lessen en praktijkoefeningen: 3 operationele onderzoeksreactoren (BR1, BR2 en VENUS), een onderzoeksreactor in fase van ontmanteling (BR3), hot cells (LHMA), het ondergronds onderzoekslaboratorium voor de berging van radioactief afval (HADES), de decontaminatievleugel van de medische dienst, de laboratoria voor antropogammametrie (een manier om interne besmetting te meten) en lage alfa, bèta en gammametingen, de laboratoria voor radiobiologie, radio-ecologie en microbiologie, de laboratoria voor dosimetrie en kalibratie etc.

Referenties

ENGIE (GDF SUEZ), Electrabel, Kerncentrale Doel, European Commission (EuropeAid and DG ENERGY), EPZ, IAEA, APPLUS RTD, Bard, Belgoprocess, Belgonucleaire, Belgische brandweerkorpsen en civiele bescherming, Bel V, BeMedTech, Canon/Toshiba Medical Systems, FANC/AFCN, Galapagos, General Electric Healthcare, Philips Medical Systems, NIRAS/ONDRAF, Siemens Healthineers, VITO.

Vragen over wat de SCK CEN Academy voor jou kan doen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina