Overslaan en naar de inhoud gaan

MSc en BSc theses & stages

Als bachelor- of masterstudent reken je op de expertise en faciliteiten van SCK CEN om je thesis te voltooien. Daarbij werk je gedurende een bepaalde periode in onze laboratoria onder toezicht van een SCK CEN-expert die ook je mentor is. De afgewerkte thesis moet door de SCK CEN-mentor goedgekeurd worden alvorens het wordt ingediend of gepubliceerd. Vermeld zeker ook de naam en het logo van SCK CEN. 

Tijdens een stage spendeer je een zekere periode in de installaties van SCK CEN onder begeleiding van een SCK CEN-expert, zonder een thesis te schrijven op het einde van deze periode. De mentor is voor jou verantwoordelijk gedurende de hele periode van je stage en begeleidt je onder meer bij de experimenten die je in onze laboratoria uitvoert.

Thesis- en stageonderwerpen

Onze online lijsten met beschikbare thesis- en stageonderwerpen worden voortdurend geüpdatet. De meeste afstudeeronderwerpen zijn gericht op nucleaire wetenschappen en technologie, maar we bieden ook afstudeeronderwerpen in andere thema’s aan.

Bekijk alle beschikbare thesis- en stageonderwerpen:

Professionele bachelors

Academische bachelors

Masters

BNEN Masters

Stageonderwerpen

2019_SCK CEN - MSc en BSc theses & stages - apply

Hoe stel ik me kandidaat?

Je stelt je online kandidaat voor een thesis of wetenschappelijke stage via de knop 'Apply now'. Let erop dat je alle nodige informatie invult, want pas dan wordt je aanvraag behandeld. (Gelieve een kopie toe te voegen van je inschrijvingsbewijs van de onderwijsinstelling) De goedkeuring van je kandidatuur gebeurt door SCK CEN Academy en je SCK CEN-mentor: via e-mail blijf je van de status op de hoogte.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de SCK CEN Academy en vermeld altijd het ID-nummer van het onderwerp.

Opgelet: De kennisdeling met landen die het non-proliferatieverdrag niet hebben ondertekend of waarvan de reputatie inzake de vreedzame toepassingen van radioactiviteit, de wetenschappelijke integriteit of het respect voor de economische regels in een internationale context in vraag wordt gesteld, is in strijd met de belangen en waarden van SCK CEN. De evaluatie van de kandidatuur gebeurt geval per geval op basis van een continue interactie met het FANC (het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle in België) en het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Contacteer SCK CEN Academy

2019_SCK CEN -MSc en BSc theses & stages - Award

SCK CEN Award best master thesis

SCK CEN kent jaarlijks een prijs toe aan de auteurs van de twee beste masterproeven die in onze laboratoria worden uitgevoerd. De winnaars gaan naar huis met € 1000.

 

Bekijk de laureaten van afgelopen edities

 • 2019_SCK CEN -MSc en BSc theses & stages - tegemoetkoming

  Financiële tegemoetkoming

  Enkel buitenlandse MSc en BSc studenten komen in aanmerking voor een kleine financiële steun. Dit gebeurt alleen op specifiek verzoek en na zorgvuldige evaluatie door SCK CEN Academy en de SCK CEN-mentor. 

 • 2019_SCK CEN - MSc en BSc theses & stages - huisvesting

  Residentie

  Ga ja aan de slag bij SCK CEN? Dan is een verblijf dichtbij de site mogelijk interessant. SCK CEN biedt verschillende kamers. De residentiewijk is gevestigd op een uniek groendomein van 334 hectare. Je vindt er ook het Lakehouse: het hotel, restaurant, bar en conferentiecenter van SCK CEN.

   

  Meer over woonunits

 • 2019_SCK CEN -MSc en BSc theses & stages - steun

  Externe financiële steun

  SCK CEN werkt samen met zowel partners in de nucleaire sector, als met overheidsorganisaties zoals FWO. Neem contact op met de SCK CEN Academy voor meer informatie over de externe financiering van je eigen onderzoek.

   

Deel deze pagina