Bestralingsdiensten op maat

Het SCK•CEN zet zijn kennis over materiaalveroudering en innovatieve nucleaire technologie wereldwijd in om een veilige uitbating van nucleaire sites en het toezicht erop te garanderen. In het materiaalonderzoek speelt de BR2-onderzoeksreactor van het SCK•CEN een belangrijke rol. In BR2 worden namelijk allerlei splijtstoffen en structuurmaterialen voor huidige kerncentrales en toekomstige reactorconcepten bestraald. Dankzij de intensiteit van de straling krijgen we een reëel beeld van hoe materialen zich in een kernreactor (zullen) gedragen, zodat we de levensduur van kernreactoren nauwkeurig kunnen voorspellen.

We bieden bestralingsdiensten op maat aan:

  1. Volledig, geïntegreerd traject
    Bij het volledige traject begeleiden we u in elke stap van het proces. Wij tekenen de dispositieven uit, voeren de bestraling uit en analyseren de materialen. Nadien bundelen we de resultaten in een uitgebreid rapport.
  2. Modulair traject
    Bij het modulair traject stellen we voornamelijk onze installaties ter beschikking. We helpen u uiteraard bij de vereiste veiligheidsanalyse om onze installaties te mogen gebruiken, maar het ontwerp en de constructie van de dispositieven alsook de analyse ligt grotendeels in uw handen. Dit traject kan ook op maat worden samengesteld, waarbij we samen bij aanvang bekijken waar we het beste mee van dienst kunnen zijn en waar onze experts de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren.

Contact 

Joris Van den Bosch
BR2 Stakeholder manager
joris.van.den.bosch@sckcen.be