Overslaan en naar de inhoud gaan

Analyse & testing

 • SCK CEN - Radiochemie (2019)

  Analyses & metingen van radioactieve materialen

  De jarenlange ervaring van SCK CEN maakt het mogelijk om de chemische en radiochemische samenstelling van zelfs de meest complexe materialen en monsters te analyseren.

  Ontdek onze diensten

 • 2019_SCK CEN - Lageradioactiviteitsmetingen-banner

  Lageradioactiviteitsmetingen

  SCK CEN is specialist in het meten van radioactiviteit en lage radioactiviteit in het bijzonder. Het onderzoekscentrum identificeert de soort straling: alfa- en bèta-straling die uit deeltjes bestaan en gammastraling die uit elektromagnetische golven bestaat. Anderzijds bepaalt het zijn radioactiviteit. Waarom zijn die analyses van belang? Door lage waarden aan radioactiviteit te meten, wordt er gecontroleerd of de wettelijke limieten (o.a. bij voedselproductie) gerespecteerd worden.

  Lees meer over onze expertise

Zelf metingen laten uitvoeren?

SCK CEN meet niet enkel in opdracht van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en de nucleaire industrie, maar stelt zijn dienstverlening en expertise ter beschikking voor iedereen.

Wij zijn gespecialiseerd in het monitoren en kwantificeren van radioactiviteit in:

 • Voeding, diervoerders en voedingssupplementen
 • Drinkwater en water bedoeld voor menselijke consumptie
 • Omgevingsmonsters (oppervlaktewater, regenwater, luchtstof, bodem, sedimenten, vegetatie)
 • Biotestmonsters (neusblaas, urine, feaces) voor de routinematige follow-up van professioneel blootgestelde werknemers of voor speciale controle.
 • NORM-monsters (bv. ingangs en/of afvalproducten van productieprocessen uit de NORM industrie)
 • Monsters van laagradioactief afval

Op zoek naar meer informatie of een oplossing op jouw maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voeg hier eventuele aanvraagformulieren toe of bezorg ons meer informatie met betrekking tot een vraag. Wil je meerdere bestanden delen? Dan adviseren we om alles te combineren in een zip-file en deze vervolgens op te laden.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina