Overslaan en naar de inhoud gaan

NURA

Medische radio-isotopen zijn bepaalde radioactieven stoffen, die op dit moment in de nucleaire geneeskunde veelvuldig gebruikt worden om kankerdiagnoses te stellen. De nucleaire geneeskunde staat echter op een kantelpunt: doelgerichte kankerbehandelingen met therapeutische radiofarmaca zijn in opmars. Daarbij brengt een dragermolecule een therapeutisch radio-isotoop naar de kankercellen in het lichaam. Zodra het dragermolecule zich aan de cel heeft vastgehecht, zal het radioactief isotoop de kankercel bestralen. De bedoeling is om het DNA van de tumorcel te verstoren. De tumorcel sterft, krimpt en verdwijnt mogelijks volledig.

NURA - SCK CEN (2019)

Radiofarmaca voor kankerbehandeling

SCK CEN is een preklinische onderzoekspartner en producent van medische radio-isotopen, en is gespecialiseerd in radiofarmaca. Vertrouw op onze unieke expertise, infrastructuur en focus om je te helpen nieuwe mogelijkheden te ontdekken in de strijd tegen kanker.
Vergroot het potentieel van jouw moleculen om levens te redden
NURA - SCK CEN (2019)

Baanbrekend onderzoek

Met NURA verstevigt SCK CEN aanzienlijk zijn bijdrage in de strijd tegen kanker. Door zijn kennis en expertise op het vlak van radiofarmaca te bundelen, draagt NURA bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie therapeutische radiofarmaca. Meer specifiek voert NURA baanbrekend onderzoek uit naar radiofarmaca voor de behandeling van verschillende soorten kanker, dat in samenwerking met klinische en industriële partners.

Life sciences: sterke combo van expertise en infrastructuur

Nieuwe radioisotopen ontdekken, testen en produceren? Dat kan alleen met de juiste expertise en infrastructuur. SCK CEN is fier op haar interne specialisaties binnen de vakgebieden radiobiologie (incl. bio-informatica), radiochemie en dosimetrie. In combinatie met de juiste toestellen om radioactief materiaal te behandelen én met bestralingsfaciliteiten BR2 – en later ook MYRRHA – bekleed ons onderzoekscentrum een veelbelovende positie. Ziedaar het ontstaan van NURA waarmee we een versnelling hoger schakelen in de strijd tegen kanker.

Versterk het NURA-team

Het NURA-project groeit waardoor we verschillende talenten zoeken.

 • SCK CEN - NURA (2019)

  Onderzoeker

  Onderzoekers bevinden zich op het kruispunt tussen (radio)chemie, (radio)biologie, dosimetrie en farmaceutische wetenschappen en beschikken over een unieke infrastructuur voor onderzoek.

  Bekijk onze vacatures

 • SCK CEN Alumni (2019)

  Ingenieur

  Ingenieurs vormen de ruggengraat van NURA. Ze ontwerpen, bouwen en testen verschillende applicaties binnen NURA: van geavanceerde labo’s tot grootschalige nucleaire installaties.

  Bekijk onze vacatures

 • SCK CEN - NURA (2019)

  Management & ondersteuning

  Projectmanagers beheren de vele projecten binnen NURA. Verder zoekt NURA technische experten, die veiligheid en efficiëntie van onze laboratoria garanderen. Zo kunnen onze laboranten ongeëvenaard onderzoek voeren in een uitdagende, maar flexibele omgeving.

  Bekijk onze vacatures