Overslaan en naar de inhoud gaan

"Strenge maatregelen en gedreven werknemers verzekeren de wereldwijde toelevering van medische radio-isotopen"

06 april '20

"COVID-19 doet het hele land naar adem happen. Op medisch, economisch én persoonlijk niveau trachten we ongeziene hindernissen te overwinnen. Ook op SCK CEN is dat voelbaar, al houden we de schouders fors recht. Met tal van maatregelen werken we voorlopig aan volle kracht verder: onze productie-units en dienstverlening blijven dus volledig operationeel en ten dienste van de maatschappij."

Eric van Walle, directeur-generaal SCK CEN (2019)

Cruciale activiteiten met reden

"Dat moet ook. Niet alleen omdat de federale regering in haar Ministerieel Besluit benadrukt dat het belang van de productie van radio-isotopen en de dienstverlening binnen de radioactieve en nucleaire sectoren groot is. Ook omdat we het de globale maatschappij verplicht zijn: als één van de wereldleiders laten we de nucleaire geneeskunde niet in de steek. Zeker niet wanneer het gaat over dringende onderzoeken die redelijkerwijs niet kunnen worden uitgesteld, omdat er mensenlevens aan vasthangen."

Plan van aanpak: solide en proactief

"Operationeel blijven eist een strenge policy op de werkvloer. Strikte hygiëneregels en de principes van social distancing zijn op dit moment onze beste bondgenoten tegen een pandemie. Het ALARA-principe meer dan ooit onze beste vriend. Dat én de flexibiliteit van onze werknemers. Zij hebben de juiste kennis, vaardigheden en de spirit om zelfs in crisistijd de broodnodige productie van medische radio-isotopen te verzekeren."

"Al weken naaien interne mensen aan onze eigen voorraad mondmaskers zodat de nieuwe lading beschikbare mondmaskers eerst en vooral naar de zorgsector kunnen gaan. En eerder deze week vertrok ons qPCR-toestel naar het Belgische taskforce om zo – samen met spelers uit de sector - het aantal coronatests in België te verhogen van 2.000 naar 10.000 per dag."

Keep it safe

"Als directeur-generaal van dit onderzoekscentrum ben ik fier op de solidaire houding van de maatschappij en ben ik hoopvol in hoe we met z’n allen deze crisis aanpakken. Keep up the good work! Maar bovenal: keep it safe."

- Eric van Walle, directeur-generaal SCK CEN

PCR machine - coronavirus test - SCK CEN x Taskforce (2020)

Onze maatregelen tegen COVID-19

Welke maatregelen op SCK CEN van kracht zijn en hoe dat u als klant of leverancier beïnvloedt, leest u op onze website. U ontdekt er ook hoe ons onderzoekscentrum zijn collectief steentje bijdraagt aan het minimaliseren van de verspreiding van COVID-19.
Meer informatie

Deel dit artikel