Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze wetenschappelijke projecten

 • NURA - SCK CEN (2019)

  NURA

  Met NURA verstevigt SCK CEN aanzienlijk zijn bijdrage in de strijd tegen kanker. Door zijn kennis en expertise op het vlak van radiofarmaca te bundelen, draagt NURA bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie therapeutische radiofarmaca. Meer specifiek voert NURA baanbrekend onderzoek uit naar radiofarmaca voor de behandeling van verschillende soorten kanker, dat in samenwerking met klinische en industriële partners.

  Meer informatie

 • 2022_MYRRHA

  MYRRHA

  SCK CEN werkt actief aan het ontwerp en de bouw van een nieuwe multifunctionele onderzoeksinstallatie: MYRRHA (Multi-purpose hYbrid Research Reactor for High-tech Applications). MYRRHA is een veelzijdige onderzoeksinfrastructuur, maar bovenal een unicum. Het is ’s werelds eerste onderzoeksreactor die door een deeltjesversneller wordt aangedreven.

  Meer informatie

 • RECUMO

  Met het publiek-publiek partnerschap RECUMO reiken SCK CEN en het Nationaal Instituut voor Radio-Elementen (IRE) elkaar de hand. SCK CEN zal zowel de huidige als de toekomstige hoogradioactieve restanten zuiveren en zo de opslag laten slinken.

  Meer informatie

 • INSPIRATION Spirulina (2019)

  Meer projecten

  Wetenschappers, ingenieurs en managers werken bij SCK CEN samen als een hechte gemeenschap aan toepassingen van nucleaire wetenschap, die een meerwaarde voor de maatschappij betekenen. Naast onze drie wereldvermaarde projecten (MYRRHA, RECUMO en NURA) is SCK CEN actief in diverse nucleaire onderzoeksdomeinen – gaande van radio-ecologie tot kernfusie.

  Meer informatie