Overslaan en naar de inhoud gaan

Lees het gloednieuwe jaarrapport ‘Hoogtepunten 2020’ van SCK CEN

08 juli '21

Met trots presenteert SCK CEN zijn gloednieuw jaarrapport ‘Hoogtepunten 2020’! Deze editie staat in het teken van ‘patronen doorbreken’. Hoe wetenschappers dat begrip al van oudsher omarmen en hoe ‘breuken’ tot wetenschappelijke doorbraken leiden. Veel leesplezier!

SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2021)

Elk jaar verzamelt het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN in zijn jaarrapport sprekende voorbeelden van fascinerende ontwikkelingen in de domeinen, waarin het werkzaam is. In deze editie ‘Hoogtepunten 2020’ hebben die voorbeelden één gemeenschappelijke noemer: ‘patronen doorbreken’. De inspiratie kwam van … het coronavirus. “In 2020 daagde het coronavirus ons uit over de essentie te reflecteren, om te denken en dus bestaande systemen en patronen ter discussie te stellen”, aldus Eric van Walle, directeur-generaal van SCK CEN.

In tijden waarin de gekende houvast wordt ontnomen, floreert creativiteit. “Voor ons wetenschappers komt dat niet als een verrassing. Patronen doorbreken is vernieuwing toelaten. Dat is ook de reden waarom we onszelf blijvend in vraag stellen. De reden waarom we durven loslaten wat we al kennen en durven hertekenen wat we al hadden vormgegeven. Veel van onze onderzoeken en projecten doen (eigen) standaarden daveren”, vervolgt hij. Om dat te tonen, werden die projecten en onderzoeken in dit jaarrapport gebundeld.

SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2021)

Creatief ontwerp

Een aandachtige lezer die de papieren versie in handen neemt, merkt op dat de rode draad op elk mogelijke manier verweven werd. Want wist je dat je bij het gedrukte exemplaar:

  • het patroon van de cover letterlijk ziet veranderen door de poster eruit te schuiven?
  • de korte pagina’s bij elk hoofdstuk de gladde snede van het boekje doorbreken?
  • elk artikel op zijn eigen manier bij de rode draad aansluit (aangeduid in vet gedrukte letters)?

Wenst u een gedrukt exemplaar?

Stuur een mail naar communication [at] sckcen [dot] be en vermeld de gewenste taal en uw adres. Het jaarrapport wordt na de zomersluiting (19/7-9/8) verzonden.

Benieuwd hoe SCK CEN patronen aan diggelen slaat?

Klik dan snel door en lees het digitale jaarverslag.

Deel dit artikel