Overslaan en naar de inhoud gaan

Hydrogeologische diensten

SCK CEN - Afval en berging (2019)

Hoe onze expertise in de berging van kernafval tot jouw kennis leidt

Of je als organisatie nu gespecialiseerd bent in grondwaterwinning, geothermie, milieusanering of de berging van radioactief afval ... De ondergrond mag voor jou geen geheimen hebben.

SCK CEN onderzoekt al jaren de mogelijke oplossingen voor kernafval – dat is ook voor jou als niet-nucleaire professional interessant. Met meer dan 40 jaar ervaring in hydrogeologisch onderzoek vergaarden onze wetenschappers een schat aan kennis voor het oplossen van jouw vraagstuk.

3 diensten om jouw vraag tot op de bodem uit te spitten

De onderzoeksactiviteiten van SCK CEN leiden tot waardevolle inzichten ter ondersteuning van de performantie- en veiligheidsanalyses van federale toezichtsorganen en bedrijven met diverse onderzoeksactiviteiten in de ondergrond. Het SCK CEN verzamelt en verbetert voortdurend kennis. Lees meer over ons onderzoek naar kernafval.

"Op zoek naar bijdragen voor jouw milieu- en impactstudies? Gebruik dan onze hydrogeologische 3D-modellen, berekeningen van grondwaterstromen, interessante visualisaties of ramingen van het lot van opgeloste stoffen of warmtetransport in de ondergrond."
Diederik Jacques, hoofd unit EGA (Analyse van Kunstmatige en Geosystemen)
 • 2021_SCK CEN hydrogeological services - process modelling

  Procesmodellering

  We kunnen het traject van contaminanten in de ondergrond voorspellen. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld hoe potentiële verontreiniging van een bergingsinstallatie voor kernafval door de bodem of een aquifer migreert.

  Je kan dus rekenen op heel wat kennis en ervaring in het bouwen van modellen op verschillende schalen en het koppelen van processen.

 • 2021_SCK CEN hydrogeological services - model parameterisation

  Parametrisering van modellen

  SCK CEN heeft – gebaseerd op 40 jaar hydrogeologisch onderzoek –  een ruime ervaring in het gebruik van verschillende soorten gegevens van de ondergrond om modellen steeds kwalitatief te verbeteren.

  We blijven werken aan het verbeteren van de parametrisering van grondwatermodellen op verschillende schalen.

 • 2021_SCK CEN hydrogeological services - advanced calibration validation evaluation

  Geavanceerde kalibratie, validatie en verificatie

  SCK CEN heeft een uitgebreid expertise in optimalisatie en het kwantificeren van onzekerheden, ook bij rekenintensieve modellen.

  Wat er voor jou inzit? Het expliciet in rekening brengen van heterogeniteiten in de aquifer bij probabilistische procesmodel inversie, bijvoorbeeld.

Op zoek naar actuele, relevante modellen en inzichten?

Of je nu actief bent bij een particulier bedrijf, een overheidsorganisatie of een universiteit die geïnteresseerd is in onderzoek, onze diensten bieden de juiste kennis en tools om een specifieke situatie tot op de bodem uit te zoeken.

Onze hydrogeologische diensten samengevat in een printbare folder?

Download hier.

Ben je klaar om een nieuw project uit de grond te stampen?

Vul onderstaand formulier in en wij zoeken uit hoe SCK CEN je daarbij kan helpen

Voeg hier extra informatie toe over uw verzoek. Wenst u meerdere bestanden te delen? Dan raden wij u aan om de documenten te combineren in een zip-bestand en dit te uploaden.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina