Overslaan en naar de inhoud gaan

Radiolabeling

SCK CEN biedt state-of-the-art radiolabeling services aan ter ondersteuning van preklinische studies of wetenschappelijk onderzoek. Als klant rekent u dus op een expert als partner die zich mee vastbijt in het vinden van nieuwe therapeutische radiofarmaca voor doelgerichte kankerbehandelingen.

Wat bieden we aan?

Of u nu radiolabeled verbindingen wenst in het kader van preklinische studies of ter ondersteuning van uw R&D-onderzoeksprogramma, SCK CEN levert diensten gebaseerd op 70 jaar ervaring. Ons team brengt een ongeëvenaarde expertise in radiolabeling services op maat van uw vraag.

Klanten vertrouwen op onze top-notch kennis en infrastructuur als het gaat over het testen van uw dragermolecule. Is een molecule geschikt voor doelgerichte, radiotherapeutische toepassingen? En behoudt het zijn unieke eigenschappen wanneer het gelabeld wordt met een specifiek radioisotoop? Dat zoeken we voor u uit.

SCK CEN staat klaar voor volgende concrete opdrachten:

 • De juiste chelator identificeren
 • De chelator aan de dragermolecule koppelen
 • De dragermolecule labelen met een radioisotoop

Hoe maken we uw opdracht waar?

Onze faciliteiten – en in geval van partnerschap ook die van u – zijn uitgebreid. Zo hebben we 2 moderne hot cells ter beschikking waarmee de persoonlijke veiligheid gewaarborgd wordt tijdens het uitvoeren van experimenten en werken.

SCK CEN verwierf doorheen de tijd een positie van pionierend onderzoekscentrum waarbij het wettelijk is toegelaten om met tal van verschillende radioisotopen te werken. Voor R&D-activiteiten focussen zelf op 6 radioisotopen, maar op aanvraag breiden we aan dat lijstje graag uit.

SCK CEN NURA Radiolabeling (2019)

Waarom kiezen voor SCK CEN?

 1. SCK CEN heeft 70 jaar aan bewezen ervaring in nucleair onderzoek en life sciences
   
 2. Onze onderzoekers werken met u een programma op maat uit dat precies voldoet aan uw noden en verwachtingen
   
 3. Een toegewijd, analytisch team gespecialiseerd in de ontwikkeling van onderzoeks- of testmethodes, informatieoverdracht, validatie, stabiliteitsproeven etc. staat voor u klaar
   
 4. Naast de expertise hebben we de juiste infrastructuren – waaronder ook ICERR-gecertificeerde faciliteiten – om aan uw wensen te voldoen
   
 5. Ons personeel met vaardigheden, attitude en kennis op niveau van wereldklasse produceerde al honderden radiolabeled materialen
 • NURA - SCK CEN (2019)

  NURA: ons baanbrekend project

  Met het NURA-project verstevigt SCK CEN aanzienlijk zijn bijdrage in de strijd tegen kanker. Door zijn kennis en expertise op het vlak van radiofarmaca te bundelen, draagt NURA bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie therapeutische radiofarmaca.

  Meer informatie

 • SCK CEN - NURA (2019)

  Radiofarmaceutical research in uw opdracht

  SCK CEN ontwikkelt en test nieuwe geneesmiddelen in opdracht van klanten. Ons radiofarmaceutisch onderzoek is daarbij gericht op de ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca voor radionuclide therapie.

  Meer informatie

 • SCK CEN - NURA (2019)

  Imaging services in uw opdracht

  SCK CEN meet en visualiseert het effect van de gamma-, alfa en bèta-straling in uw stalen. Daarbij lokaliseren we het radiofarmacon en kwantificeren we de impact ervan op het organisme.

  Meer informatie

Op zoek naar meer informatie of een oplossing op jouw maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voeg hier eventuele aanvraagformulieren toe of bezorg ons meer informatie met betrekking tot een vraag. Wil je meerdere bestanden delen? Dan adviseren we om alles te combineren in een zip-file en deze vervolgens op te laden.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina