Overslaan en naar de inhoud gaan

Persoonlijke dosimetrie

Jouw verplichting, onze zorg

Ben je al klant?
Log in in de klantentoepassing.

SCK CEN - Dosimetrie (2019)

Dosimetrie, meer dan 50 jaar ervaring in het meten van straling

Op dit moment dragen zo'n 11.000 medewerkers een dosimeter van SCK CEN voor het registreren van de opgelopen ioniserende stralingsdosis. SCK CEN meet, rapporteert en analyseert nauwkeurig deze individueel opgelopen stralingsdosissen.

Vertrouw op onze jarenlange dosimetrie-expertise.

 • Om de wettelijke limiet van 20 millisievert per jaar niet te overschrijden;
 • Om snel duidelijkheid te krijgen bij onopzettelijke blootstelling;
 • Om steeds de opgelopen dosissen nauwgezet te kunnen opvolgen en te minimaliseren;
 • en om steeds de nieuwste innovaties binnen de dosimetrie te verkrijgen.

Dankzij SCK CEN meet en volg je stralingsdosissen nauwkeurig op en reken je op doorwinterde experts voor een correcte interpretatie van je resultaten.

SCK CEN - Dosimetrie (2019)

Persoonlijke dosimetrie

Via persoonlijke dosimeters meet SCK CEN de opgelopen stralingswaarden van werknemers in ziekenhuizen, tandartspraktijken, dierenklinieken en de (niet-)nucleaire sector.

De wettelijke standaarddosimeters draag je op de borst. Afhankelijk van jouw werkzaamheden kan het aangewezen zijn deze aan te vullen met een vinger-, ooglens- of loodschortdosimeter of met een neutronendosimeter.
 

Handig online klantenportaal

Onze grootste troef? Dat is het online klantenportaal voor dosimetrie. Raadpleeg hier je dosisresultaten en beheer de aanvraag en het gebruik van je dosimeters. Je krijgt toegang tot deze online toepassing bij aanschaf van elk van onze aangeboden dosimeters.

 • SCK CEN - Dosimeter Inlight (2019)

  InLight, de meest voordelige oplossing

  Deze dosimeter meet nauwkeurig de hoeveelheid straling op waaraan je blootgesteld werd. Na een maand stuur je de badge op naar het SCK CEN laboratorium, waar wij de opgelopen dosis aflezen en deze snel weer aan jou rapporteren.

  Ontdek InLight

 • SCK CEN - Dosimetrie (2019)

  Instadose®, je gebruiksvriendelijke digitale dosimeter

  Een dosimeter die je niet elke maand moet terugzenden? Het bestaat. Met Instadose stuur je onmiddellijk via Bluetooth-technologie de laatste dosisresultaten door. Ga naar het digitale klantenportaal voor een helder overzicht van je wekelijkse resultaten.

  Ontdek Instadose

 • SCK CEN - Ringdosimeter (2019)

  Vingerdosimeter, een simpele oplossing voor complexe manipulaties

  Wanneer radioactieve producten met de hand gemanipuleerd worden, is een extra vingerdosimeter aangeraden. Het toestel van SCK CEN bestaat uit een plastic ring met daarin één enkele thermoluminescente detector (TLD). Je ontvangt deze ring in één geheel, draagt het een maand en stuurt het toestel dan terug naar het labo voor analyse.

  Ontdek onze vingerdosimetrie

Jezelf verdiepen in de dosimetrie en stralingsbescherming? Wij kunnen helpen.
Onze dosimetrie-experten geven opleidingen en voeren zelf continu wetenschappelijk onderzoek om nieuwe dosimetrische inzichten te vergaren. 

Meer info? Ga naar SCK CEN Academy of lees onze publicaties.

Meer dosimetrische diensten

 • SCK CEN - Dosimetrie (2019)

  Omgevingsdosimetrie

  Met uiterst gevoelige meetapparatuur registreert SCK CEN de kleinste stralingsschommelingen rond nucleaire sites en medische installaties. Elke drie maanden wisselt SCK CEN de dosimeters en lezen we de resultaten af.

  Meer over omgevingsdosimetrie

 • SCK CEN services - reactor dosimetry (2014)

  Reactordosimetrie

  Reactordosimetrie bepaalt de dosis neutronen die aanwezig was in de RPV (Reactor Pressure Vessel) tijdens de levensduur van de reactor. SCK CEN onderzoekt de aanwezige bewakingscapsules, terwijl het onderzoekscentrum dankzij de meters exact weet welke neutronenflux de capsules hebben ontvangen.

  Meer over reactordosimetrie

Vertrouw op onze decennialange ervaring en expertise om je te helpen bij het nauwkeurig meten en minimaliseren van stralingsdoses en bij het interpreteren van je resultaten.

Vul het onderstaande formulier in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij al je dosimetriebehoeften.
 

Please add any application forms here or provide us with more information regarding a question. Would you like to share multiple files? Then we advise you to combine everything in a zip-file and upload it.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina