Overslaan en naar de inhoud gaan

PhD theses

2019_SCK CEN - PhD & Postdoc - thesis

Waarom kiezen voor een doctoraatsonderzoek
op SCK CEN?

 

 1. Academisch & onderzoeksgericht: SCK CEN garandeert je een nauwe samenwerking met de academische wereld gecombineerd met het unieke karakter van onze internationale onderzoekomgeving. Je werkt samen met ervaren experts die je begeleiden en gebruikt geavanceerde faciliteiten, specifiek ontworpen voor nucleaire experimenten.
   
 2. Multidisciplinair onderzoek: Je doctoraat is onlosmakelijk verbonden met andere vakgebieden. Dat kan door de veelzijdigheid van je eigen onderwerp of onrechtstreeks dankzij uitwisselingen met collega’s.
   
 3. Uitstekend opleidingscentrum: SCK CEN is trots op de eigen SCK CEN Academy waarmee het in eigen beheer opleidingen organiseert. Uiteraard profiteer je van die kansen en zijn uitmuntende reputatie.

PhD thesisonderwerpen

De thesisonderwerpen voor een doctoraat kaderen altijd in de prioritaire
onderzoeksdomeinen van SCK CEN. Consulteer hieronder de diversiteit van de thesisonderwerpen:

Beschikbare PhD-onderwerpen

Lopende PhD-onderwerpen

Behaalde PhD-thesissen

Hoe stel ik me kandidaat voor een doctoraatsonderzoek?

Als doctoraatsstudent dien je je in te schrijven bij een vooraf bepaalde universiteit die het onderwerp ondersteunt. Hoewel je doctoreert aan deze bepaalde universiteit, breng je het grootste deel van je tijd wel door op onze onderzoekssite in Mol.

Bekijk alle details over het indienen van je kandidatuur.

SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

Wat als ik geselecteerd ben?

Werd je als doctoraatskandidaat weerhouden? Dan mag je een e-mail van de SCK CEN Academy en je mentor(en) en promotor(en) verwachten. Om je aanstelling als doctoraatsstudent te voltooien, dien je nog enkele administratieve stappen te doorlopen.

Lees de details over het opstarten van je onderzoek.

SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

Doctoreren met NIRAS/ONDRAF

Om het onderzoek naar radioactieve afval- en bergingskwesties te bevorderen, stellen SCK CEN en NIRAS/ONDRAF, de Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen, gezamenlijke doctoraatsthesissen voor.

Een jury bestaande uit deskundigen van NIRAS/ONDRAF, EURIDICE en SCK CEN buigt zich over je kandidaatstelling. Bij een positieve beoordeling word je uitgenodigd om het onderzoeksonderwerp mondeling toe te lichten in Mol. 

Ontdek alle beschikbare PhD-onderwerpen i.s.m. NIRAS

De PhD-community @SCK CEN

 • 2019_SCK CEN - Buddy (2019)

  The buddy system

  Je buddy – een collega-doctoraatstudent(e) van SCK CEN – verwelkomt je en maakt je wegwijs in het leven op en naast de site. Heb je vragen over administratieve formaliteiten of procedures? Of zoek je iemand die je in en rond Mol op sleeptouw neemt? Dan is je buddy je redder in nood.

 • SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

  Welkomevent

  SCK CEN organiseert een welkomevent voor alle nieuwe doctoraatsstudenten, buddy’s, mentoren en universitaire promotoren. We stellen er onze onderzoeken en opleidingsactiviteiten voor en sluiten de dag af met een speeddate om je collega-doctoraatsstudenten te leren kennen.

 • SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

  Opleidingen, Summer schools & conferenties

  De SCK CEN Academy heeft een breed aanbod aan cursussen en lezingen, die jij als doctoraatsstudent kan volgen. Wat zit er zoal in het portfolio? Wetenschappelijk-technische informatiesessies, taalopleidingen en lessen om je persoonlijke vaardigheden aan te scherpen. Zomerscholen om je in een onderwerp te verdiepen. Je krijgt ook de kans om conferenties en workshops bij te wonen, en er je eigen resultaten voor te stellen.

 • SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

  PhD Days

  Twee keer per jaar organiseert SCK CEN de PhD Days waarbij doctoraatsstudenten hun onderzoek voorstellen. Het is een discussiedag tussen jonge wetenschappers, hun promotoren en mentoren, maar ook collega’s van universiteiten, het Wetenschappelijk Adviescollege en het management van SCK CEN. Deelname voor doctoraatsstudenten en hun mentoren is verplicht.

2019_SCK CEN - MSc en BSc theses & stages - huisvesting

De residentiewijk van SCK CEN

Ga ja aan de slag bij SCK CEN? Dan is een verblijf dichtbij de site mogelijk interessant. SCK CEN biedt verschillende kamers. De residentiewijk is gevestigd op een uniek groendomein van 334 hectare. Je vindt er ook het Lakehouse: het hotel, restaurant, bar en conferentiecenter van SCK CEN.

Meer informatie

Deel deze pagina