Overslaan en naar de inhoud gaan

Lees het gloednieuwe jaarrapport ‘Hoogtepunten 2022’ van SCK CEN

06 juli '23

Met trots presenteert SCK CEN zijn gloednieuw jaarrapport ‘Hoogtepunten 2022’! Deze editie staat helemaal in het teken van ‘2040’. Hoe SCK CEN de weg naar een duurzame toekomst markeert en hoe het pad ernaartoe pionierswerk vraagt. Veel leesplezier!

SCK CEN - Highlights 2022 (2023)

Juli 2023. De zomer lonkt. In België staat de vakantie voor de deur. We laden onze koffers om naar het dak van de wereld – Tibet – te klimmen, de Jordaanse rotsenstad Petra te ontdekken of de staande stenen van Stonehenge te bewonderen. We staan er zelden bij stil, maar ooit heeft iemand – voor dat bouwwerk – het initiatief genomen. De weg ernaartoe geplaveid.

SCK CEN - Highlights 2022 (2023)

Ook de maatschappij heeft nood aan een pionier – iemand die de weg naar duurzame oplossingen voor uitdagingen weet uit te stippelen. In 2022 namen we – het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN – het woord ‘pioniersgeest’ en ‘koploper’ meer dan eens in de mond. En niet zomaar. We toonden hoe we die rol in het verleden hebben opgenomen en hoe we ze dezer dagen nog steeds vervullen.

Vorig jaar deden we – met ons vernieuwd strategisch plan – de belofte om de ‘wegvoorbereider van 2040’ te zijn. We nemen de handschoen op in de strijd tegen klimaatverandering en kanker, en beloven een ervaren gids in duurzame ontmanteling te zijn.

Enkel digitaal!

Wie de weg naar een duurzaam 2040 wijst, wil graag dat zijn jaarrapport enkel nog digitaal de wereld rondreist. Vanaf dit jaar schakelen we dus volledig over op een digitale versie!

Lees het jaarrapport van 2022.

Klik hier

Deel dit artikel