Overslaan en naar de inhoud gaan

PanTera tekent overeenkomst met Bayer voor de levering van actinium-225

13 februari '24

Overeenkomst wijst op de unieke capaciteit van PanTera om radiofarmaceutische sector te ondersteunen en nieuwe kankerbehandelingen tot bij de patiënt te brengen

PanTera, de Belgische joint venture opgericht door IBA en SCK CEN om de grootschalige productie van alfastralers veilig te stellen, kondigt vandaag aan dat ze een contract met Bayer ondertekende voor de levering van actinium-225. De leveringen starten vanaf de tweede helft van 2024.

SCK  CEN  -  Lancering Pantera (2022)

Deze eerste overeenkomst met een belangrijke geneesmiddelenontwikkelaar bevestigt PanTera's unieke positie als betrouwbare, in de EU gevestigde leverancier van actinium-225. In 2024 zal PanTera zich inzetten om de beschikbaarheid van actinium-225 voor klinische proeven te vergroten alsook de grootschalige, state-of-the-art productiefaciliteit verder ontwikkelen om aan de groeiende wereldvraag te voldoen.

Sven Van den Berghe, CEO van PanTera, licht toe: "Doordat PanTera dit jaar al actinium-225 kan leveren, stimuleren we onderzoek en klinische proeven in dit domein. De gecombineerde expertise en technologie van SCK CEN en IBA plaatst PanTera in de unieke positie om dé wereldwijde leverancier van actinium-225 voor (pre-)klinische proeven en commercieel gebruik. PanTera spant zich in om de farmaceutische industrie te ondersteunen door zijn productie op te schalen. Op die manier willen we tegemoetkomen aan de wereldwijde, grote vraag naar doelgerichte behandelingen met therapeutische radio-isotopen in de strijd tegen kanker."

Wilt u meer weten over PanTera? Surf dan naar de website.

Klik hier

Deel dit artikel