Overslaan en naar de inhoud gaan

70 jaar SCK CEN gevierd met nieuw kunstwerk van Nick Ervinck

24 mei '22

De nieuwe sculptuur van Nick Ervinck (OLEALDIM), gecreëerd ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan van SCK CEN, het nucleaire onderzoekscentrum in Mol, maakt zeker een groot aantal gedachten los die zowel kunstenaars als wetenschappers intrigeren! Onstuimige en eeuwige zoektocht naar de kern der dingen! Wonderlijke confrontatie in elk geval met de structuur van atomen en elektronen die ons omringen en doordringen!

2022_SCKCEN_Nick-Ervinck_Result
2022_SCKCEN_Nick-Ervinck_Result2

Een nieuwe start

Kunstenaars en wetenschappers raken al eeuwen gefascineerd door beelden die de diepste diepte weergeven, maar tegelijk ook lagen van afstand en bescherming impliceren. Doorheen de materie naar binnen kijken maakt reeds lang het verlangen uit van Nick Ervinck, de kunstenaar die je blik zo graag laat opzuigen in en door sculpturen om je te laten aanvoelen wat er onder de oppervlakte van mens en ding ligt.

Geel is de kleur van optimisme en van elk nieuw begin, een keuze die uitermate geschikt is voor SCK CEN dat al zoveel kennis opgebouwd heeft. Maar ook zo bijzonder dat je vandaag kan aanvoelen dat er na 70 jaar nog zoveel te ontdekken valt! Meteen de reden waarom deze viering heel sterk lijkt op een nieuwe start! Met een van de kleinste elementen op aarde – het atoom – een zo groot mogelijk verschil kunnen maken, voor een zo groot mogelijk aantal mensen wereldwijd, ziehier een droom die al 70 jaar realiteit werd.

The making off

Deel dit artikel