Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogtepunten 2020

Jaarverslag van SCK CEN

SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2021)

Wetenschap is patronen doorbreken

2020 was een uitzonderlijk jaar. Het coronavirus heeft ons in ons privéleven doen omdenken. Onszelf doen heruitvinden. Op SCK CEN deden we dat eigenlijk al langer. Om te verbeteren, durven we onszelf blijvend in vraag stellen, durven we loslaten wat we al kennen en durven we hertekenen wat we al hadden vormgegeven.

SCK CEN - Highlights - voorwoord (2021)

Patronen doorbreken is vernieuwing toelaten

Het coronavirus daagt ons continu uit bestaande systemen en patronen ter discussie te stellen. Al hoeft dat per definitie niet slecht te zijn. Sterker nog, daar liggen net de kiemen voor vernieuwing. En dat komt voor ons, wetenschappers, niet als een verrassing. Patronen doorbreken is vernieuwing toelaten.

Veel van onze onderzoeken en projecten doen (eigen) standaarden daveren. Dat willen we dan ook graag aan u tonen. Dit jaarrapport bundelt de vernieuwingszaadjes die we in 2020 plantten of die in datzelfde jaar wortel hebben geschoten. 

Lees het volledige voorwoord

 • SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2021)

  NURA

  Met het NURA-project wil SCK CEN het onontgonnen potentieel van radio-isotopen ontdekken, zowel onafhankelijk als als Contract Research Organization (CRO). In 2020 installeerde het een MILabs U-SPECT CT-scanner, waardoor het kankeronderzoek écht uit de startblokken kan schieten.

  Lees meer

 • SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2021)

  MYRRHA

  Met de onderzoeksinfrastructuur MYRRHA wil SCK CEN een brede waaier aan maatschappelijke uitdagingen tackelen. In 2020 mocht het onderzoekscentrum verschillende mijlpalen in de bouw van MYRRHA afvinken.

  Lees meer

 • SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2021)

  RECUMO

  In de RECUMO-installatie zal SCK CEN radioactieve restanten, afkomstig van de productie van medische radio-isotopen zuiveren. In 2020 diende SCK CEN in kader van dat project een aanvraag in om een bestaande nucleaire installatie op zijn terrein uit te breiden.

  Lees meer

Benieuwd naar voorgaande jaarverslagen?

Lees de vorige edities.

Deel deze pagina