Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale partnerschappen op de Belgische nucleaire markt

Explore the Belgian nuclear environment

2022_SCKCEN_Decontamination-partnerships

Verken de Belgische nucleaire omgeving

Het is niet altijd makkelijk om de juiste contractpartners te vinden, gekwalificeerde werknemers aan te trekken of gebruik te maken van de kennis van plaatselijke onderzoeksinstellingen.

Dankzij een langdurige relatie met allerhande stakeholders in de Belgische nucleaire sector, helpt SCK CEN u bij het smeden van lokale partnerships en industriële connecties, en bij het uitbouwen van uw relatie met de belangrijkste institutionele stakeholders.

SCK CEN heeft meer dan 30 jaar ervaring in het veld om u te helpen uw netwerk uit te bouwen.

Onderzoeksinstellingen

Engineering, natuurkunde, scheikunde, noem maar op ... met allerhande kennis kunt u processen verbeteren en geavanceerde technologieën toepassen. Maak gebruik van deze unieke expertise dankzij de interne knowhow van SCK CEN en die van ons internationale onderzoeksnetwerk.

Institutionele stakeholders

Al onze procedures zijn volledig goedgekeurd door het FANC, het Belgisch Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle. Zakendoen met SCK CEN betekent automatisch dat u volledig in orde bent met de wettelijke bepalingen inzake het werk met ioniserende straling.

Onze methodologieën leiden niet alleen tot een hoog percentage (voorwaardelijke) vrijgave, maar zijn ook voor 100% afgestemd op de eisen inzake traceerbaarheid van materiaal en behandeling en berging van radioactief afval. Wij houden te allen tijde nauwlettend de voorwaarden en de noodzakelijke vereisten in het oog zoals die zijn gedefinieerd door NIRAS/ONDRAF, de "Belgische nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen".

Industriële partners

SCK CEN bekleedt een sleutelpositie in het netwerk dat verschillende partijen verbindt die betrokken zijn bij de operationele transitie. We hebben het hele buitenbedrijfstellingsproces al bij verschillende eerdere projecten doorlopen. Zo bieden wij u een selectie van de beste technologieën en partners voor de verschillende ontmantelings- en buitenbedrijfstellingstaken.

2014_SCKCEN_BR3

Talent en arbeidskrachten

Gekwalificeerde arbeidskrachten of ervaren professionals vinden kan een hele uitdaging zijn. Omdat de opleiding behoorlijk lang is, zijn nucleaire deskundigen moeilijk te vinden. Dankzij een gevestigd netwerk helpt SCK CEN u om collega's met de juiste vaardigheden en ervaring aan te trekken en te selecteren. We delen ook onze expertise in opleidingen, zoals deze open cursus 'buitenbedrijfstelling van nucleaire installaties' of gepersonaliseerde opleidingsmodules over het beheer van radioactief afval.

Ons volledige opleidingsaanbod vindt u hier.

Deel deze pagina