Overslaan en naar de inhoud gaan

De groene visie van SCK CEN

Klimaatrobuust & biodivers

Op SCK CEN investeren we in een klimaatrobuuste en biodiverse omgeving. We nemen maatregelen om ons aan te passen aan de veranderende klimaatomstandigheden en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonde en veerkrachtige omgeving. Door zorgvuldige planning en beheer van het terrein streven we naar een duurzame, toekomstgerichte en plezierige werk- en leefomgeving. 

2024_SCKCEN_De-groene-visie-van-SCK-CEN_.png

200 hectare aan bossen en valleigebied

We beheren niet alleen de terreinen rond onze gebouwen, maar ook nog zo'n 200 hectare aan bossen en valleigebied dat een overvloed aan fauna en flora herbergt. Hier ontmoet je onder andere de majestueuze Zwarte specht, Europa’s grootste spechtensoort. 

Ons doel?

De monotone en grove dennenbossen transformeren naar klimaatbestendige inheemse gemengde loofbossen, zoals de Eiken-Berken bossen. 

Hoe doen we dat? 

Door het gericht uitdunnen van de bossen, het aanplanten van inheemse soorten en de bestrijding van invasieve exoten. We leggen extra nadruk op de bosranden, hooilanden en vennen, want die versterken de structuur en biodiversiteit van het gebied.

De unieke omgeving rond onze site is van onschatbare waarde. We gebruiken het als inspiratiebron om deze natuurlijke pracht ook te laten bloeien rondom onze gebouwen.

Deel deze pagina