Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorwoord

Groei verankeren door samen te werken

SCK CEN - Jaarverslag Highlights (2022)

Beste lezer

Ik ben trots op onze medewerkers. (Corona)jaar na (corona)jaar blijven zij het beste van zichzelf geven om onze verplichting aan de maatschappij te kunnen nakomen. Zij zijn de drijvende kracht van ons onderzoekscentrum, de piloot van onze groei.

Ervaring heeft ons geleerd dat we die groei pas écht kunnen verankeren door samen te werken. Wie baanbrekende maatschappelijke wonderen wil verrichten, heeft nood aan een copiloot – een partner die een visie deelt, maar een andere vakdiscipline beheerst. Kortom: twee partners, twee specialisaties, één doel en de uitdrukkelijke wil om te delen.

En onze wil om te delen, is groot. In 2021 hebben we tal van partnerschappen gesloten. Ze geven een stevige impuls of gestructureerd kader aan de manier waarop we de nucleaire geneeskunde voortstuwen, onderzoek naar afval en berging aanpakken en onze grootste projecten wensen te realiseren. Dit jaarrapport bundelt al deze partnerschappen die van onschatbare waarde zijn, en laat u kennismaken met onze dierbare copiloten. U ontmoet niet enkel partners met wie we al heel wat vliegmijlen gespaard hebben, zoals het Belgische bedrijf IRE of de Belgische afvalbeheerder NIRAS. We verwelkomden ook nieuwe copiloten in onze cockpit. Ik denk bijvoorbeeld aan de Belgische luchtvaartspecialist SABCA en de Canadese start-up POINT Biopharma.

Ik nodig u uit om door het jaarrapport te bladeren en de samenwerkingen te ontdekken die we enthousiast met een stevige handdruk bezegelden. Nu ja, eerder met een stuntelig vuistje of ongemakkelijke elleboog.

Veel leesplezier!

Eric van Walle
Directeur-generaal van SCK CEN

Blader door het jaarrapport en ontdek onze samenwerkingen.

Klik hier

Deel deze pagina