Overslaan en naar de inhoud gaan

Expertises

 • SCK CEN - Kankerbestrijding (2019)

  Gezondheid

  Straling kan gezond weefsel beschadigen, maar hoe? Hoe reageert ons lichaam bij lage dosissen? Of bij hoge dosissen zoals in de ruimte? Wat zijn de effecten op korte en lange termijn? SCK CEN legt de biologische mechanismen bloot: noodzakelijke kennis in de strijd tegen kanker. SCK CEN zet zijn veelzijdige expertise in om gepersonaliseerde en vooral minder invasieve kankertherapieën te ontwikkelen.

  Meer informatie

 • SCK CEN - Lageradioactiviteitsmetingen (2019)

  Milieu

  Wat is radioactief afval? Wat doen we ermee? Wat als een kerncentrale uit bedrijf wordt genomen? SCK CEN werkt aan tal van toepassingen om mens en milieu, nu en in de verre toekomst, te beschermen tegen radioactiviteit. Radioactiviteit is echter niet door menselijke zintuigen waar te nemen. SCK CEN zet geavanceerde meetapparatuur in om radioactiviteit continu te meten en monitoren.

  Meer informatie

 • SCK CEN - Onze verantwoordelijkheid (2019)

  Maatschappij

  Omwonenden, kankerpatiënten of astronauten. Voordat we een onderzoeksproject beginnen, stellen we onszelf de vraag: heeft dat onderzoek een maatschappelijke meerwaarde? Dat is dus het uitgangspunt van ons handelen, maar één specifieke onderzoekslijn bestudeert de interactie tussen kerntechnologie en de maatschappij.

  Meer informatie

 • SCK CEN - Veilige uitbating (2019)

  Materialen

  De levensduur van een kernreactor verlengen? Structuurmaterialen van nieuwe reactorconcepten kiezen? Sinds zijn oprichting bouwde SCK CEN een schat aan kennis over materiaalveroudering op. Met die kennis kunnen onderzoekers van SCK CEN accuraat voorspellen hoe materialen zich in een kernreactor (zullen) gedragen.

  Meer informatie

 • SCK CEN - Deeltjesversneller (2019)

  Technologie

  Innovatie in kerntechnologie staat niet stil. SCK CEN werkt actief mee aan de ontwikkeling van kernfusie, snelle reactoren en deeltjesversnellers. Verder ontwikkelt SCK CEN innovatieve technieken om nucleaire installaties te ontmantelen, radioactieve restanten gerichter te beheren en zuivere medische radio-isotopen te produceren.

  Meer informatie

 • SCK CEN - Veilige uitbating (2019)

  Veiligheid

  De veilige uitbating van kernreactoren garanderen? Maatregelen treffen bij een nucleair ongeval? Astronauten gezond de ruimte laten verkennen? Radioactiviteit monitoren? Veiligheid is prioriteit. Het is dan ook de drijfveer achter de activiteiten, die SCK CEN in dat kader uitvoert.

  Meer informatie

2019_SCK CEN - PhD & Postdoc - postdoc

Wetenschappelijke publicaties

Onderzoeken leiden tot publicaties. Het doel van deze publicaties is resultaten van onderzoek aan wetenschappers te presenteren, over de betekenis daarvan te discussiëren en hypothesen en theorieën op te stellen.

Zoek een publicatie

Deel deze pagina