Skip to main content

Radiation protection

De blootstelling aan ioniserende straling gebeurt niet zonder risico. Het is dan ook een van de belangrijkste doelen van SCK CEN om mens en het milieu beschermen tegen de schadelijke gevolgen van radioactiviteit. Nu en in de toekomst. Onze expertise en kennis gebaseerd op jarenlange ervaring stellen we ter beschikking van overheden, de medische wereld en de nucleaire industrie.

Nood aan advies of een sparringpartner op het vlak van stralingsbescherming of stralingshygiëne? SCK CEN helpt op twee manieren:

  1. Reken op onze consultants voor hulp bij het optimaliseren van processen om straling te minimaliseren, ongeacht jouw activiteiten. Patiënten en medisch personeel ontzien zonder de gezondheidsvoordelen te beïnvloeden, mens en het milieu beschermen door doordacht radioactief afvalbeheer of fungeren als sparringpartner bij het uitbaten van nucleaire installaties: de experts van SCK CEN denken met uw mee.
     
  2. Maak gebruik van Visiplan, ons softwareprogramma waarmee je nabootst hoe straling zich zal gedragen en wat de verwachte dosis zal zijn. Je modelleert dat vooraf in een 3D-omgeving, waardoor je werkzaamheden in nucleaire installaties zodanig kan organiseren en inplannen dat de blootstelling van betrokkenen tot een strikt minimum beperkt blijft.

Vous cherchez plus d'informations ou une solution personnalisée ?

Complétez le formulaire ci-dessous et nous vous recontacterons dès que possible.

Veuillez ajouter tout formulaire de demande ici ou nous fournir plus d’informations concernant une question. Vous souhaitez partager plusieurs fichiers ? Dans ce cas, nous vous conseillons de tout regrouper dans un fichier zip et de le télécharger.
1 seul fichier.
16 Mo limit.
Allowed types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Partagez cette page