Overslaan en naar de inhoud gaan

SCK CEN Academy

Bruggenbouwer tussen nucleaire wetenschappen en de samenleving

SCK CEN - Opleiding bij Academy (2019)

Voor en door de nucleaire sector

De SCK CEN Academy zorgt voor het behoud van competente arbeidskrachten in industrie, gezondheidszorg, onderzoeks- en beleidsorganisaties, en voor het overdragen van nucleaire kennis op de volgende generaties.

Haar voornaamste taken zijn:

 • Organiseren van academische cursussen voor studenten en opleidingen op maat voor professionals
 • Begeleiden van stages en thesissen van studenten en jonge onderzoekers
 • Ondersteunen van het beleid inzake onderwijs en opleiding
 • Bijdragen aan wetenschapscommunicatie gericht naar leerlingen, leerkrachten en het publiek
 • Stimuleren van kritische reflecties over nucleaire thema’s

Hoe zorgt SCK CEN Academy voor het behoud van nucleaire kennis, vaardigheden en attitudes?

 • SCK CEN-experten begeleiden bachelor-, master- en doctoraatstudenten in het kader van hun thesis of stagewerk.
  Ben je op zoek naar een onderwerp voor je thesis of stage?

  Hier vind je alle info.

 • De SCK CEN Academy werkt samen met de Belgische universiteiten en draagt bij aan academische cursussen voor studenten. Vele van onze wetenschappers geven les in deze opleidingen, en studenten komen naar SCK CEN voor praktijkoefeningen in onze labo’s en nucleaire installaties.

  Via opleidingen op maat verzekeren we dat professionals uit de industrie, de medische wereld, onderzoeksorganisaties en overheidsinstellingen op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de sector.

  Zoek je een specifieke opleiding in een nucleair thema? Vraag ernaar of zie hier!

   

 • Harmonisatie van opleidingen en erkenning van competenties op nationaal en internationaal niveau is cruciaal. De SCK CEN Academy neemt deel aan projecten en adviesraden en draagt daarmee bij aan internationale standaarden en beleid. Daarnaast nemen we het voortouw in de organisatie van conferenties en workshops over opleidingen in nucleaire wetenschappen en technologie.

 • Op het technisch domein van SCK CEN valt er veel te ontdekken: grensverleggend onderzoek, innovatieve technologieën en unieke infrastructuren. We willen al dat moois niet verborgen houden en dompelen leerlingen en leerkrachten graag onder in de fascinerende wereld van nucleaire wetenschap en technologie.

  Daarom organiseert de SCK CEN Academy tal van activiteiten, projecten en wedstrijden in ondersteuning van STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Ook dragen we actief bij aan publieke wetenschapstentoonstellingen en evenementen.

  Meer info? Hierzo!

 • Nucleaire technologie trekt de aandacht en triggert meningen in de samenleving. Onderzoek en beleid dient ook rekening te houden met sociale, politieke en ethische aspecten van het gebruik van de technologie.

  Daarom willen we ook de kritische geest van onze studenten en cursisten aanscherpen, en stellen we in onze opleidingen diepzinnige vragen die verder gaan dan het louter technische. Hiervoor werken we nauw samen met onze sociale en humane wetenschappers van de PISA groep.

Meer weten over de services van SCK CEN Academy?

Klik voor alle details

Deel deze pagina