Overslaan en naar de inhoud gaan

NURA - CRO

Preklinische studies in opdracht van derden

Naast onze eigen studies voeren we ook onderzoek uit in opdracht van derden. NURA ondersteunt als Contract Research Organization zo klinische en farmaceutische partners bij onderzoeken naar en de ontwikkeling van veelbelovende radiofarmaca voor therapeutische doeleinden. SCK CEN richt zich daarbij op de fasen voorafgaand aan klinische onderzoek.

We onderscheiden 3 CRO-services:

SCK CEN NURA Radiolabeling (2019)

Radiolabeling

De reis van een geneesmiddel in het lichaam in kaart brengen is een uitdagend maar cruciaal aspect van de ontwikkeling van nieuwe therapieën. Eén van de meest betrouwbare en erkende manieren om de weg en impact van een geneesmiddel te visualiseren, is radiolabeling. Bij deze techniek wordt eén van de atomen van het geneesmiddel vervangen door een radioisotoop - oftewel de radioactieve versie van het atoom. Zo functioneert het atoom eigenlijk als een GPS-tag, waardoor onderzoekers niet alleen kunnen volgen waar in het lichaam het geneesmiddel zich bevindt, maar ook hoe het zich gedraagt. De techniek is essentieel voor de ontwikkeling en het testen van nieuwe geneesmiddelen, zowel in de ontdekkingsfase als in de klinische studiefase.

SCK CEN specialiseert zich in radiolabeling en staat partners bij tijdens het produceren van isotopen, de chemische scheiding oftewel het zuiveren van isotopen, het effectieve labelingproces en de validatie ervan.

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Lees meer over onze services

SCK CEN - NURA (2019)

Imaging

In de ontwikkeling en het testen van nieuwe radiofarmaca helpt SCK CEN partners bij het visualiseren van de reis van het isotoop in het lichaam of orgaan. Ook de biologische effecten van het radiofarmaca wordt dan in beeld gebracht. Partners doen met SCK CEN zowel aan in vivo en in vitro imaging en krijgen daarvoor verschillende geavanceerde beeldvormingsapparatuur ter beschikking: een SPECT scanner, autoradiografische scanner, gamma counter en fluorescentiemicroscoop.

Geïnteresseerd in onze apparatuur en dienstverlening?

Lees meer over onze services

SCK CEN NURA Radiolabeling (2019)

Radiofarmaceutisch onderzoek

Radiofarmaceutisch onderzoek is binnen het NURA-project gericht op de ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca voor radionuclide therapie. De ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca kan onderverdeeld worden in volgende domeinen waarin SCK CEN expertise heeft ontwikkeld:

  • In vitro, in vivo en ex vivo toxicologie: in welke mate kan het radiofarmaca levende of niet-levende organismes beschadigen?
     
  • Farmacokinetisch onderzoek: hoe gaat lichaam om met een geneesmiddel? Dit onderzoeken we doorgaans door de concentratie van het geneesmiddel in de loop van de tijd te meten in het bloed of in bepaalde weefsel. SCK CEN helpt partners zo om de absorptie, distributie, metabolisme en excretie van een bestanddeel te kenschetsen. Dat is waardvol in het ontdekkingsproces van nieuwe geneesmiddelen of bij het selecteren van kandidaat-geneesmiddelen voor ontwikkelingsprogramma’s.
     
  • Farmacodynamisch onderzoek: hoe gaat het geneesmiddel om met een individu? Het doel van farmacodynamisch onderzoek is om te komen tot een geneesmiddelentherapie op maat voor de individuele patiënt, waarbij aspecten als dosering, interactie en/of bijwerkingen beter kunnen worden vastgesteld. Ook levert het onderzoek een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Geïnteresseerd in de onderzoeksmogelijkheden en onze dienstverlening?

Lees meer over onze services

test

 

Onze manier van werken

Radiobiologisch onderzoek is, volgens ons, opgebouwd uit verschillende componenten zoals weergegeven in het schema.

* Onderwerpen waarvoor we momenteel geen expertise hebben, maar die wel op onze R&D-routekaart staan.

Op zoek naar meer informatie of een oplossing op jouw maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voeg hier eventuele aanvraagformulieren toe of bezorg ons meer informatie met betrekking tot een vraag. Wil je meerdere bestanden delen? Dan adviseren we om alles te combineren in een zip-file en deze vervolgens op te laden.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina