Overslaan en naar de inhoud gaan

Missie en visie

Klein en krachtig

Onderschat de kracht van het atoom niet: nucleaire toepassingen kunnen het verschil maken. Nu en in de toekomst. Daarom blijven we als een van de grootste onderzoekscentra in België onze schouders hieronder zetten.

Missie

Gedreven door onze passie voor wetenschap. Gesterkt door onze unieke infrastructuur. We bouwen continu voort op onze huidige inzichten en breiden onze hightech kennis in verscheidene nucleaire domeinen uit. Het zijn onze bouwstenen om innovatieve toepassingen voor de maatschappij te ontwikkelen. Zo willen we bijdragen aan een wereld waarin deze en toekomstige generaties gezond en veilig kunnen leven.

Waarden

Onze waarden zijn geen loze beloftes, maar onze drijfveren. Die drijfveren motiveren onze meer dan 800 medewerkers. Zij zetten zich iedere dag in voor de ontwikkeling van vreedzame toepassingen van radioactiviteit.

 • SCK CEN - Missie en visie (2019)

  Baanbrekende wetenschap

  Wij denken ‘outside the box’, treden buiten onze comfortzone en verlaten de bewandelde paden. Als echte pioniers ontdekken we nieuwe horizonten. Gedurfd, innovatief maar wel altijd in balans: we nemen verantwoorde keuzes vanuit onze wetenschappelijke benadering en onze ervaring.

 • SCK CEN - Missie en visie (2019)

  Maatschappelijke relevantie

  Maatschappelijke relevantie is de rode draad doorheen alles wat we doen. We helpen de wereld door oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen aan te reiken, op het vlak van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Op technologische basis; maar altijd met de focus op de mens en zijn omgeving.

 • SCK CEN - Missie en visie (2019)

  Internationale verankering

  We beschikken zelf over een diepgewortelde kennis, maar staan open voor samenwerkingen. Internationale partnerschappen zijn verrijkend. Met gebundelde krachten streven we naar meerwaarde: wetenschappelijke vooruitgang, expertise en kwaliteit. We handelen dus vanuit een internationale mindset. En dat weerspiegelt zich ook in ons personeel: SCK CEN telt maar liefst meer dan 40 nationaliteiten.

SCK CEN - Missie en visie (2019)

Een hart voor veiligheid, beveiliging, gezondheid, milieu en kwaliteit

SCK CEN is een wereldleider op het vlak van onderzoek, dienstverlening en opleiding in de nucleaire sector. We zijn ons ervan bewust dat onze activiteiten en installaties, zoals elke menselijke activiteit, een impact kunnen hebben op de samenleving, onze omgeving, onze site en het welzijn van onze eigen medewerkers. We wensen dan ook dezelfde uitmuntendheid van onze activiteiten aan te tonen in de bescherming hiervan. Veiligheid, Beveiliging, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit zijn dan ook speerpunten in onze bedrijfscultuur.

Lees hier de volledige beleidsverklaring

Deel deze pagina