Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen en leerkrachten

Achter de toegangspoort van ons domein valt er veel te ontdekken: grensverleggend onderzoek, innovatieve technologieën en unieke infrastructuren. We willen al dat moois niet verborgen houden en dompelen leerlingen graag onder in de fascinerende wereld van nucleaire wetenschap en technologie.

2021_SCKCEN_Lespakket-Leven-na-Fukushima

Lespakket 'Leven na Fukushima'

Belgische jongeren weten te weinig over radioactiviteit en nucleaire risico’s. Dat merkte Joke Kenens, één van onze onderzoekster, op toen ze in 2018 zelf voor de klas stond. Daarom lanceerde ze het lespakket ‘Leven na Fukushima’ op maat van jongeren uit het 5de en 6de middelbaar. Grote troef? Het bijhorende computerspel waarin je zelf radioactiviteit kan meten­­.

Naar het lespakket

2019_SCK CEN - Leerlingen en leerkrachten - Nuclear Game Challenge

Lezingen en bezoeken op maat

In het kader van de continue professionele ontwikkeling organiseert SCK CEN Academy lezingen en technische bezoeken op maat van leerkrachten van middelbare scholen. Bovendien delen we graag educatief materiaal over de diverse onderzoeksdomeinen waarin SCK CEN actief is.

Voor algemene informatie over radioactiviteit, radioactief afval en kernenergie, verwijzen we graag door naar de BNS publicatie 'Kernenergie beter begrijpen', de NIRAS webpagina over radioactief afval  of de UNEP publicatie 'Straling: effecten en bronnen'.

SCK CEN x Technopolis

Emiel, vlogger bij Technopolis, kreeg de exclusieve kans om een bezoek te brengen aan SCK CEN. In deze vlog komt hij op plekken waar niet iedereen mag komen. Zo bezoekt hij de oudste kernreactor van België, werpt hij een blik op de toekomst en staat hij bovenop een actieve onderzoeksreactor.

Werk samen met onze onderzoekers

SCK CEN Academy werkt mee aan tal van outreach-activiteiten, STEM-projecten en wetenschapswedstrijden. Wil je de onderzoekers van SCK CEN betrekken bij je volgende project?

Contacteer SCK CEN Academy

In beeld

Benieuwd aan welke projecten we eerder al een steentje bijdroegen? Hieronder vind je sfeerbeelden uit ons portfolio, met o.a. Dag van de WetenschapSound Of Science, Nuclear Game Challenge, Nuclear Role-Play contest, SpaceTeam en de Vlaamse Fysica Olympiade!

Vragen over wat de SCK CEN Academy voor jou kan doen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina