Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen en leerkrachten

Achter de toegangspoort van ons domein valt er veel te ontdekken: grensverleggend onderzoek, innovatieve technologieën en unieke infrastructuren. We willen al dat moois niet verborgen houden en dompelen leerlingen graag onder in de fascinerende wereld van nucleaire wetenschap en technologie.

2019_SCK CEN - Leerlingen en leerkrachten - Nuclear Game Challenge

SCK CEN Academy werkt mee aan tal van outreach-activiteiten, STEM-projecten en wetenschapswedstrijden. Wil je de onderzoekers van SCK CEN betrekken bij je volgende project? Neem dan contact met ons op.

Contacteer SCK CEN Academy

Emiel (Technopolis) kreeg de exclusieve kans om een bezoek te brengen aan SCK CEN. In deze vlog komt hij op exclusieve plekken waar niet iedereen mag komen. Zo bezoekt hij de oudste kernreactor van België, werpt hij een blik op de toekomst en staat hij bovenop een actieve onderzoeksreactor.

Benieuwd aan welke projecten we eerder al een steentje bijdroegen? Hieronder vind je sfeerbeelden uit ons portfolio, met o.a. Dag van de WetenschapSound Of Science, Nuclear Game Challenge, Nuclear Role-Play contest, SpaceTeam en de Vlaamse Fysica Olympiade!

In het kader van de continue professionele ontwikkeling organiseert SCK CEN Academy lezingen en technische bezoeken op maat van leerkrachten van middelbare scholen.

Bovendien delen we graag educatief materiaal over de diverse onderzoeksdomeinen waarin SCK CEN actief is. Voor algemene informatie over radioactiviteit, radioactief afval en kernenergie, verwijzen we graag door naar de BNS publicatie 'Kernenergie beter begrijpen' NL, de NIRAS webpagina over radioactief afval NL of de UNEP publicatie 'Straling: effecten en bronnen'.

Vragen over wat de SCK CEN Academy voor jou kan doen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina