Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe dien ik mijn postdoc-kandidatuur in?

Hou bij het indienen van je kandidatuur voor een postdoctoraal onderzoek rekening met de volgende richtlijnen

 1. Bekijk de praktische richtlijnen.
   
 2. Vooraleer je je kandidaat stelt, is het verplicht om contact op te nemen met de mentor van SCK CEN voor meer informatie. Bekijk de details van het door jou gekozen onderwerp voor de contactgegevens.
   
 3. Aanvragen gebeuren uitsluitend online via de detailpagina van je onderwerp. Elke andere vorm van aanvraag (elektronisch of schriftelijk) wordt afgewezen.
   
 4. Het online aanvraagformulier moet zo volledig en nauwkeurig mogelijk ingevuld worden en moet begeleid worden van twee referentiebrieven van toonaangevende wetenschappers. Let op: alleen aanvragen waarbij alle vereiste documenten en informatie vóór de uiterste datum zijn ontvangen, worden in beraad genomen. De uiterste termijn voor het indienen van aanvragen is strikt. Gebruik het volgende sjabloon voor je referentiebrieven.
   
 5. De kennisdeling met landen die het non-proliferatieverdrag niet hebben ondertekend of waarvan de reputatie inzake de vreedzame toepassingen van radioactiviteit, de wetenschappelijke integriteit of het respect voor de economische regels in een internationale context in vraag wordt gesteld, is in strijd met de belangen en waarden van SCK CEN. De evaluatie van de kandidatuur gebeurt geval per geval op basis van een continue interactie met het FANC (het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle in België) en het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken.
   
 6. Je kandidatuur wordt geëvalueerd door het Wetenschappelijk Adviescollege (WAC) van SCK CEN. Bij een positieve beoordeling word je uitgenodigd om een mondelinge presentatie te geven over het onderzoeksonderwerp bij SCK CEN in Mol, België. De verschillende data voor deze presentaties liggen vast en zijn hier terug te vinden. SCK CEN vergoedt geen reis- of verblijfskosten voor het bijwonen van de mondelinge presentatie. We bieden wel een digitaal conferentiesysteem voor buitenlandse kandidaten die moeilijk naar Mol kunnen reizen.
   
 7. De uiteindelijke beslissing over je aanvraag valt na de mondelinge presentatie en wordt bekend gemaakt volgens de vastgelegde timing.
   
 8. Voor bijkomende vragen over je aanvraag en de aanvraagprocedure mail je best naar academy [at] sckcen [dot] be.

Deel deze pagina