Overslaan en naar de inhoud gaan

Extremiteitendosimeters

SCK CEN - Ringdosimeter (2019)

Vingerdosimeter

Wanneer radioactieve producten met de hand gemanipuleerd worden, kan het nodig zijn om naast een lichaamsdosimeter op de borst ook een vingerdosimeter te dragen. Vingerdosimeters bestaan uit een plastic ring met daarin één enkele thermoluminescente detector.

Wanneer een vingerdosimeter gedragen wordt, is het belangrijk dat de detector zoveel mogelijk naar de radioactieve bron gericht is; dat is meestal naar de binnenkant van de hand toe. Voorbeelden van werknemers die vingerdosimeters dragen zijn operatoren die werken in een dienst nucleaire geneeskunde of personen die werken aan een handschoenkast.

Download de brochure.

SCKCEN-ooglensdosimeter

Ooglensdosimeter

Ook voor de ooglens zijn er dosislimieten gedefinieerd die recent werden verstrengd. Dit betekent dat het dragen van een ooglensdosimeter voor bepaalde toepassingen aan te raden is, bijvoorbeeld voor cardiologen die werken in een afdeling interventionele cardiologie. Ook hiervoor kan u terecht bij de dosimetriedienst van het SCK CEN.

Op zoek naar meer informatie of een oplossing op jouw maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voeg hier eventuele aanvraagformulieren toe of bezorg ons meer informatie met betrekking tot een vraag. Wil je meerdere bestanden delen? Dan adviseren we om alles te combineren in een zip-file en deze vervolgens op te laden.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina