Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmanteling & decontaminatie

Wereldwijd erkende expertise op jouw maat

Als een nucleaire installatie definitief wordt stilgelegd, moet ze op een veilige manier ontmanteld en ontsmet worden. De unieke expertise die we ontwikkelden tijdens de ontmantelingsoperatie van reactor BR3, stellen we nu nationaal en internationaal ter beschikking voor andere nucleaire installaties. De grote uitdaging bij een ontmanteling is het evenwicht vinden tussen veiligheid en economische haalbaarheid. BR3 was op dat vlak voor SCK CEN een unieke leerschool. Het gaf ons onderzoeksinstituut wereldwijde erkenning voor technische en administratieve expertise op het vlak van de ontmanteling van reactoren.

Totaaloplossingen op maat

SCK CEN biedt klanten op maat samengestelde oplossingen voor volledige ontmanteling en ontsmetting van nucleaire installaties. Ons aanbod omvat onder meer het volgende:

  • Volledig projectmanagement inclusief het opstellen van een ontmantelingsplan, inventarisatie en gedetailleerde kostenraming (inclusief afvalkosten).
  • Evaluatie en uitvoeren van decontaminatie- en ontmantelingstechnieken
  • Ontwikkeling van technieken op maat van de klant
  • Definitie van en toezicht op de materiaalhuishouding
  • Organiseren van evacuatie van brandstof
  • Alle formaliteiten in verband met het verkrijgen van de nodige vergunningen
  • Optimalisatie van de stralingsbescherming van werknemers (ALARA)
  • Metingen die nodig voor het vrijgeven van materialen, installaties , gebouwen en sites.

Op zoek naar meer informatie of een oplossing op jouw maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voeg hier eventuele aanvraagformulieren toe of bezorg ons meer informatie met betrekking tot een vraag. Wil je meerdere bestanden delen? Dan adviseren we om alles te combineren in een zip-file en deze vervolgens op te laden.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina