Overslaan en naar de inhoud gaan

Radiofarmaceutisch onderzoek in de strijd tegen kanker

20210205_SCK CEN_NURA_MILabs U-SPECT CT

Profiteer van onze kennis. Ze is er voor jou.

NURA, ons onderzoeks- en ontwikkelingsplan voor therapeutische radiofarmaca, is een krachtige bondgenoot voor partners die actief zijn in de ontwikkeling van radiofarmaca. Ons onderzoek leidt voortdurend tot nieuwe en waardevolle kennis op het gebied van kankerdiagnose en -behandeling.

De expertise van SCK CEN groeit voortdurend - en daarmee ook jouw vermogen om nieuwe, innovatieve behandelingen en commerciële opportuniteiten te vinden.

Geef je baanbrekende project een vliegende start

Het gonst van de bedrijvigheid bij SCK CEN. Er lopen verschillende projecten die voortdurend de grenzen verleggen van het medisch onderzoek op het gebied van radiochemie, radiobiologie en dosimetrie. Specialistenteams stoppen hun tijd en energie in de onderzoeksdomeinen waarvan wij denken dat ze de grootste impact op de samenleving zullen hebben en toekomstige klanten het meeste voordeel zullen opleveren.

Daarom geven we klanten zoals jij de kans om zich te laven aan onze almaar groeiende bron van kennis - en je volgende baanbrekende project een vliegende start te geven.

SCK CEN NURA Radiolabeling (2019)

Op naar een betere toekomst

Elke maand en elk jaar gaan we vooruit – en jij kan met ons meegaan. In drie cruciale domeinen verwerven we steeds diepere inzichten en vinden we antwoorden op levensbelangrijke vragen:

Radiochemie

Hoe zullen we de volgende generatie radiofarmaca voor kankerbehandelingen produceren? Onze NURA-wetenschappers zoeken momenteel naar manieren om veelbelovende radio-isotopen te produceren en te integreren in doelgerichte radiofarmaca. Actueel onderzoek spitst zich toe op 225Ac, 153Sm 161Tb en 177Lu, en dat is nog maar het begin.

Radiobiologie

Met behulp van farmacokinetiek en farmacodynamiek evalueren we de interactie tussen radio-isotopen, kankers en het lichaam. Door de biologische mechanismen achter de therapeutische en cytotoxische effecten van radiofarmaca te bestuderen, kunnen we je helpen om de efficiëntie van radiotherapie te optimaliseren en neveneffecten tot een minimum te beperken.

Dosimetrie

Wij scherpen onze kennis en kwantificeringstechnieken aan, om van orgaanspecifieke dosimetrie te gaan naar kleinschalige dosimetrie, door de dosisverdeling te bepalen op suborgaanniveau en zelfs op cel-/DNA-niveau. Door de opgenomen energie (geabsorbeerde dosis) op deze schaal te berekenen, ontstaat er een nieuwe mogelijkheid om de doeltreffendheid en veiligheid van behandelingen te voorspellen en optimaliseren.

De juiste weg naar de markt vinden

Als je alleen werkt, kan het moeilijk zijn om de weg naar de markt te vinden. Door gebruik te maken van de O&O-middelen van een van 's werelds toonaangevende radiofarmaceutische instellingen, zal je duidelijker zien hoe je veelbelovende behandelingen kunt omzetten in verhandelbare activa.

Op zoek naar meer informatie of een oplossing op jouw maat?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voeg hier eventuele aanvraagformulieren toe of bezorg ons meer informatie met betrekking tot een vraag. Wil je meerdere bestanden delen? Dan adviseren we om alles te combineren in een zip-file en deze vervolgens op te laden.
Slechts één bestand.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.

Deel deze pagina