SCK•CEN ondertekent Green deal ‘bedrijven en biodiversiteit’

2018-09-20

Op 20 september sloot het SCK•CEN een deal met de natuur. Samen met meer dan 110 andere bedrijven ondertekende Peter Baeten, adjunct-directeur-generaal van het SCK•CEN, de Green Deal ‘bedrijven en biodiversiteit’.

De “Green Deal” is een initiatief van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege om bedrijven en sectoren te vergroenen, met het oog op behoud van de plaatselijke fauna en flora. Met de ondertekening van de green deal engageren ondernemingen zich om een groen project op te starten Op 20 september ging het SCK•CEN, samen met meer dan 110 andere bedrijven, deze belofte aan.

Het SCK•CEN wil op zijn domein een prachtig, Kempisch landschap creëren door de streekeigen fauna en flora op een natuurlijke manier te stimuleren om zo de biodiversiteit te verhogen. “Dat is niet alleen mooi meegenomen voor de natuur, maar ook alle medewerkers en bezoekers genieten van die groene omgeving”, aldus Peter Baeten, adjunct-directeur-generaal van het SCK•CEN.Het op één na grootste bedrijf

Net zoals Rome niet op één dag gebouwd is, vraagt ook dit project tijd. “Ons terrein strekt uit over 371ha. Daarmee zijn we, na Brussels Airport, het tweede grootste bedrijf dat de uitdaging aangaat”, zegt Peter Baeten. Wat is de game plan? “Eerst bestuderen we de huidige stand van het terrein. Zo gaan we na we welke planten er groeien en welke dieren of insecten er al leven. Daarna moet een studie uitwijzen hoe we de biodiversiteit kunnen verhogen, met zoveel mogelijk streekeigen en landschapsgebonden groen. Zo willen we een omgeving scheppen waar mens en dier zich thuis voelt.”