Achter de schermen

Domein SCK•CEN

Het SCK•CEN is gevestigd op een uniek groendomein van 334 hectare dat zich uitstrekt over Mol-Achterbos en Mol-Donk. Amper tien procent van deze oppervlakte bestaat uit de technische site met reactoren, laboratoria en kantoren. Bossen, weilanden, waterpartijen, wegen en dreven nemen meer dan de helft van de ruimte in beslag.
Als goede huisvader beheren we dit bosgebied volgens een goedgekeurd bosbeheerplan. Zo staan we zelf in voor het uitvoeren van de dunningen, het aanplanten van bomen, het onderhoud van de brandwegen, …
 

Domein en sociale infrastructuur 

 

Residentiewijk

Het SCK•CEN biedt zijn medewerkers heel wat woonmogelijkheden: studio’s, gemeubelde eenpersoons-kamers, huizen en villa’s. Het toekennen gebeurt aan de hand van wachtlijsten. Ook bieden we fietsen en garages te huur aan.

Bekijk alle woonfaciliteiten
 

Hotel-restaurant Lakehouse (tijdelijk gesloten)

Het Lakehouse sloot tijdelijk de deuren. Heb je vragen/opmerkingen? Raadpleeg de website lakehouse.sckcen.be of contacteer info@lakehouse.be

 

Nuclea Sportclub

Nuclea verenigt het personeel van het SCK•CEN en de omliggende bedrijven (VITO, IRMM, Belgonucleaire). De leden maken gebruik van allerhande infrastructuur: sportzalen, tennisvelden, voetbalterreinen, de jachthaven, het zwemmeer en het strand, de golfbanen, petanquebanen, een visvijver,… De vereniging biedt meer dan 20 sporten aan en organiseert jaarlijks tal van activiteiten.
 
Meer info: www.nuclea.be