Sound of Science: ga zelf op missie naar Antarctica

2018-04-27

Op zondag 27 mei 2018 is het zover. Dan vindt het allereerste openlucht wetenschapsfestival van België plaats: Sound of Science in Edegem! Met muziek, tenten en natuurlijk: véél wetenschap!

Lieve Scheire legt het ABC van het DNA uit. Christine Van Broeckhoven (UAntwerpen) spreekt over haar onderzoek naar dementie. Jan Seys (Vlaams Instituut voor de Zee) neemt je mee in de fascinerende verhalen over lichtgevende zeeën, eetbare kwallen en verdronken mammoeten.

Ook het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) is van de partij. We komen je alles vertellen over onze wetenschappelijke missie naar Antarctica, waar Sarah Baatout de koude temperaturen en de verraderlijke wind in Antarctica trotseerde. Het doel: de impact van extreme omstandigheden op het immuunsysteem onderzoeken en zo de leefsituatie van astronauten op ruimtereis simuleren. En waar kunnen we dat beter uitleggen dan … in een koelcel?

Locatie

Stand SCK•CEN
Terrein
Hof Ter Linden
Drie Eikenstraat 3 | 2650 Edegem

Tijdstip

Je vindt ons doorlopend van 10u tot 22u op het terrein (stand nr. 1 dichtbij de ingang). Bekijk hier het programmaboekje en de plattegrond. 

Meer informatie

Sound of Science