Reactie op het artikel dat verschenen is in Het Laatste Nieuws

2016-02-26

Het SCK•CEN heeft kennis genomen van de publicatie van een artikel in Het Laatste Nieuws geschreven door journalist Kurt Wertelaers. Dit artikel gebruikt het SCK•CEN als voorbeeld om aan te tonen hoe eenvoudig het is om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens van elk individu. We zijn er ons van bewust dat sommige mensen zich vragen stellen bij de publicatie van privégegevens door onze medewerkers op sociale media.

Wanneer men enkele minuten surft op internet, via zoekmachines of sociale media zoals Facebook of LinkedIn, is het duidelijk dat persoonlijke informatie snel gevonden kan worden. Het feit dat een persoon zich bezighoudt met sportieve activiteiten en een foto van zijn laatste trofee post op zijn Facebook-pagina heeft op geen enkele manier invloed op de veiligheid op de werkplek, ongeacht de beroepssector van de persoon.

De link die de journalist legt tussen een privé-activiteit van een individu en de beveiliging van een bedrijfssite is ongegrond.

De beveiliging en veiligheid zijn een topprioriteit van het SCK•CEN. Het SCK•CEN respecteert hierbij de regels opgelegd door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle en werkt samen met onze autoriteiten continu aan verbetering. 

We rekenen op éénieders gezond verstand om de informatie verspreid door dit artikel te behandelen met respect voor het privé-leven van de personeelsleden.

 

Contact

Maud Vanderthommen
+32 14 33 21 63