Frank Hardeman benoemd tot adjunct-directeur-generaal van SCK•CEN

2015-04-03

Frank Hardeman 

Met ingang van 2 april 2015 is Frank Hardeman de nieuwe adjunct-directeur-generaal van het Studiecentrum voor Kernenergie. Frank Hardeman, expert in stralingsbescherming en nucleaire veiligheid, staat directeur-generaal Eric van Walle bij in het dagelijks bestuur van het SCK•CEN.

Frank Hardeman volgt in deze functie Pierre D’hondt op. Hij zal zich toeleggen op de dagelijkse bestuurszaken van het Studiecentrum voor Kernenergie. Tegelijk zal adjunct-directeur-generaal Hamid Aït Abderrahim zich verder focussen op de internationale dossiers van het SCK•CEN.

Frank Hardeman is doctor in de kernfysica (Katholieke Universiteit Leuven) en startte zijn loopbaan op het Studiecentrum voor Kernenergie in 1990. Als specialist in nucleaire veiligheid en stralingsbescherming werd hij in 2007 benoemd tot hoofd van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. Twee jaar later werd hij aangesteld als directeur van het Instituut voor Milieu, Gezondheid en Veiligheid van het SCK•CEN. Dit instituut overkoepelt diverse activiteiten; radiobiologie, radio-ecologie, dosimetrie, het beheer van radioactief afval, de ontmanteling van nucleaire installaties en onderzoek naar het maatschappelijk aspect van nucleaire research.

Frank Hardeman is actief in verschillende organisaties en internationale samenwerkingsverbanden zoals MELODI, NERIS, BVS-ABR en de European Radioecology Alliance. Hij is auteur van tal van publicaties en een veelgevraagde spreker voor nationale en internationale congressen. Frank Hardeman is ook lid van de wetenschappelijke raad van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle en vertegenwoordigt België in de expertengroep van Euratom (art. 31).