Derrick Gosselin, voorzitter van het SCK•CEN, aanwezig op World Economic Forum

2015-01-19

Van 21 tot 24 januari komen de voornaamste politici en bedrijfsleiders uit de hele wereld opnieuw samen in Davos in Zwitserland om te debatteren over beleidskwesties die van belang zijn voor onze planeet. Een gelegenheid om een nieuw netwerk te lanceren van strategische experts die zich zullen buigen over de problemen en uitdagingen voor de toekomst. In dit gezelschap zal ook Derrick Gosselin, voorzitter van de raad van bestuur van het SCK•CEN, zijn visie en expertise delen.

Het World Economic Forum van Davos focust dit keer op fundamentele actuele vraagstukken zoals veiligheid en groei maar ook op innovatie in de industriële sector. Vier dagen lang zullen de belangrijkste politieke en economische wereldleiders discussiëren en ideeën uitwisselen. In hun gezelschap prof. dr. ir. Derrick Gosselin, uitgenodigd als expert in strategie en marketing van technologieën en als voorzitter van de raad van bestuur van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN). 

Nieuw netwerk van strategische experts

Derrick Gosselin maakt vanaf nu deel uit van de nieuwe Global Strategic Foresight Council. Dit netwerk van opinieleiders, gelanceerd op deze editie van het Wereld Economisch Forum, brengt 32 internationale experts samen om grote veranderingen in onze samenleving en de mogelijke impact ervan op de toekomst te identificeren.

In deze context zal de voorzitter van het SCK•CEN in Davos zijn visie presenteren over 'the impact of big data on security and intelligence'. De groep krijgt daarna twee jaar om haar analyse te voltooien en conclusies en advies voor te leggen aan de beleidsmakers en wereldleiders.

Prof. dr. ir. Derrick Gosselin

Derrick Gosselin is hoogleraar aan de Universiteit van Gent en de Koninklijke Militaire School. Daarnaast is hij Associate Fellow aan de Universiteit van Oxford (Oxford Martin School en Green Templeton College) en lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België.

 

Meer info

World Economic Forum - Strategic Foresight

World Economic Forum Annual Meeting 2015

 

 
prof. dr. ir. Derrick Gosselin