SCK•CEN steunt de Special Olympics Europese Zomerspelen

2014-08-13

Binnenkort komen de Special Olympics Europese Zomerspelen voor de eerste keer naar België. Van 13 tot 20 september zullen 2000 atleten met een verstandelijk beperking uit 58 Europese en Euraziatische landen het tegen elkaar opnemen in 10 verschillende sporten.

Antwerpen is de officiële gaststad voor het grootste sportevenement van het jaar maar ook andere gemeenten en organisaties steken de handen uit de mouwen.

Sloveense delegatie op bezoek

De gemeenten Kasterlee, Dessel en Retie ontvangen van 9 tot 13 september 20 Sloveense atleten en hun coaches. Jeugdsportnet Kasterlee*Dessel*Retie coördineert dit zogenaamde Host Town Programma en kan daarvoor rekenen op een 30-tal vrijwilligers. Ze begeleiden de atleten en hun entourage en organiseren allerlei activiteiten.

Drie medewerkers van het SCK•CEN die afkomstig zijn uit Slovenië voelden zich meteen aangesproken en zullen onder meer de belangrijke rol van tolk op zich nemen. Hun voorbeeld inspireerde het SCK•CEN om zich als sponsor te engageren voor dit bijzondere sportieve en sociale project.

Als internationale organisatie met medewerkers van 36 nationaliteiten ervaren we dagelijks hoe belangrijk een gastvrije ontvangst is in een vreemde omgeving. Daarom dragen we met plezier ons steentje bij om de Sloveense delegatie een fantastisch verblijf aan te bieden en de Special Olympics te steunen.

Games of the Heart

De Special Olympics Zomerspelen zijn veel meer zijn dan een sportmanifestatie. De organisatie van deze – door het Internationaal Olympisch Comité erkende – Special Olympics moet leiden tot het doorbreken van de taboes rond mensen met een verstandelijke beperking. Daarom worden de ‘Games of the Heart’ omkaderd met culturele en andere extra-sportieve evenementen in het hele land. Special Olympics steekt ook de hand uit naar de politieke wereld en wil wegen op het beleid inzake mensen met een verstandelijke beperking. Het uiteindelijke doel:  betere opvang creëren en meer en betere ondersteuning geven aan familieleden en begeleiders.

Meer info over de Special Olympics Europese Zomerspelen vindt u op de website: http://www.so2014.com/